Ginklai iš Londono į Budapešto „Ferenc Liszt“ oro uostą atkeliavo sekmadienį. Pareigūnai juos aptiko neapmuitintų prekių parduotuvių zonoje, teigia Vengrijos kovos su terorizmu centro vadovas Janosas Hajdu. Pareigūnai žurnalistams negalėjo patvirtinti, jog konfiskuoti ginklai tikrai turėjo būti skirti filmavimui.

„Gali būti, kad ginklai čia tikrai atkeliavo dėl filmo, tačiau tokie atvejai Vengrijos įstatymuose nenumatyti. Tai labai keblus atvejis“, - sakė pareigūnas ir pridūrė, jog ginklai vis dar tinkami naudoti pagal paskirtį.

J. Hajdu teigimu, ginklus atgabeno viena Vengrijos bendrovė, kurios atstovus šiuo metu pareigūnai apklausia.

Vengrijos kovos su terorizmu centro vadovas pareiškė, jog Vengrijoje šie ginklai bus laikomi dezaktyvuotais tik tada, kai „procesas bus negrįžtamas“, o dabar jais dar galima šaudyti.

Adamas Goodmanas, kurio kompanija dirba kuriant juostą „World War Z“, sakė, jog jam esą patarta nekomentuoti konfiskuotų ginklų ir kino filmo ryšio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją