aA
Itin žiūrovų pamėgtų romantinių komedijų „Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų“ (angl. „How to Lose a Guy in 10 Days“) ir „Tokia jau mano dalia“ (angl. „Just My Luck“) bei kultinių komedinių juostų „Seni bambekliai“ (angl. „Grumpy Old Men“) ir „Mis slaptoji agentė“ (angl. „Miss Congeniality“) kūrėjas Donaldas Petrie‘is rugpjūčio 17 dieną pristatys dar vieną lengvą, komišką, labai romantišką bei itin skanią komediją „Mažoji Italija“ (angl. „Little Italy“).
Filmo „Mažoji Italija“ kadras
© Organizatoriai

Kaip rašoma spaudos pranešime, naujo režisieriaus D. Petrie‘io filmo siužetas sukasi apie du populiarius restoranus, įsikūrusius Mažosios Italijos kvartele. Abu restoranai, kaip ir jų savininkai, visais įmanomais būdais tarpusavyje konkuruoja įrodinėdami, jog jie yra geriausi.

Tačiau, kol tėvai kariauja, tarp pagrindinių filmo herojų Leo (akt. Heyden Christensen) ir Nikės (akt. Emma Roberts) užsimezga romantinis ryšys. Jaunuoliai nusprendžia pasipriešinti viskam ir atsiduoti savo jausmams, aistrai ir meilei, kuri netikėtai juos aplankė.

Belaukiant šios kulinarinės ir jausmų kupinos komedijos, norime parekomenduoti Jums 5 skanius ir labai smagiai nuteikiančius kulinarinius filmus:

„Valgyk ir gerk, vyre ir moterie“ (angl. Eat, Drink, Man, Woman“), 1994 m.

Atkeliavusi tiesiai iš Taivano, „Oskarui“ geriausio užsienio filmo kategorijoje nominuota režisieriaus Ango Lee juosta pasakoja apie vienos iš pirmo žvilgsnio padorios šeimos gyvenimą.

Filmo istorija sukasi aplink žinomą prabangaus Taivano restorano virėją Ču (akt. Lung Sihung), kuris puoselėja visas įmanomas savo protėvių tradicijas, nes jam maisto ruošimas yra savotiškas ritualas, suteikiantis džiaugsmą. Tačiau visiškai kitokios nuomonės yra vyro dukterys, propaguojančios greitojo maisto kultūrą.

Vieną dieną, jie visi susirenka šventinės vakarienės, kurios metu atsiskleidžia visi skirtumai, susiję ne tik su dviejų žmonių kartų požiūriu į maistą, vyrus, moteris, bet ir į gyvenimą.

„Šefas ant ratų“ (angl. „Chef“), 2014 m.

Filmų „Elfas“ (angl. „Elf“) ir „Geležinis žmogus“ (angl. „Iron Man“) kūrėjas Jonas Favreu 2014 metais pristatė itin mažo biudžeto komišką dramą, kurioje jis pats atliko pagrindinį vaidmenį.

Blokbasterius dažnai kuriančio režisieriaus filmas pasakoja apie karštagalvį puikaus Los Andželo restorano vyriausią šefą Karlą (akt. Jon Favreu), kuris vieną dieną pasako vienu žodžiu per daug. Tai jam kainuoja ne tik darbą, bet ir reputaciją. Bandydamas iš naujo surasti save, jis nusprendžia imtis asmeninio verslo. Taip Los Andželo gatvėse atsiranda kubietiško greito maisto vagonėlis „El Chefe“.

„Meilės receptas“ (angl. „No Reservations“), 2007 m.

Dviems „Oskarams“ už kultinį 1996 metų filmą „Spindesys“ (angl. „Shine“) nominuotas režisierius Scottas Hicksas 2007 metais pristatė itin smagų, labai šiltą ir prasmingą kulinarinį filmą apie tai, kaip maistas gali suartinti dvi visiškai skirtingas sielas.

Netikėtai mirus profesionalios virėjos Keitės (akt. Catherine Zeta-Jones) sesei, ji gauna dukterėčios globą. Tačiau tai ne vienintelė jos gyvenimo permaina. Horizonte pasirodo naujas jos restorano virtuvės šefas Nikas (akt. Aaronas Eckhartas), kuris nori įvesti visiškai naujas taisykles. Keitei nelieka nieko kito, kaip paskelbti labai savimi patenkintam bendradarbiui karą.

„Šimto žingsnių kelionė“ (angl. „The Hundred-Food Journey“), 2014 m.

Kai romantinio filmo pastatymo imasi žanro virtuozas Lasse‘is Hallstromas, padovanojęs tokias juostas kaip „Brangusis Džonas“ (angl. „Dear John“), „Šokoladas“ (angl. „Chocolat“) bei „Kazanova“ (angl. „Casanova“), galima laukti kažko ypatingo ir šilto.

Filmo istorija pasakoja apie indų emigrantų šeimą, kuri po įsikūrimo Provanso miestelyje nusprendžia atidaryti šeimos kavinę. Tačiau tuo nepatenkinta yra prabangaus prancūzų restorano savininkė ponia Malori (akt. Helen Mirren), kuri nedelsiant imasi visų priemonių, norėdama sunaikinti savo konkurentus. Tačiau su laiku jos pyktis išgaruoja, kai ji artimiau susipažįsta su kaimynais ir įsigilina į jų virtuvės ypatumus.

„Julie ir Julia“ (angl. „Julie & Julia“)

Ši „Oskarui“ geriausios aktorės kategorijoje nominuota režisierės Noros Ephron juosta tapo puikiu žymios šefės Julios Child memuarų apipavidalinimu, atkleidusiu šios moters gyvenimo būdą ir jos meilę darbui, išgarsinusią ją visame pasaulyje.

Filmo siužetinės linijos epicentre atsiduria pradedančioji rašytoja Julie Pauel, kuri vieną dieną norėdama atsiriboti nuo jai nepatinkančio darbo nusprendžia pagaminti 524 patiekalus iš žymiosios Julios Child knygos „Kaip įvaldyti prancūzų virtuvės meną“. Ši nelengva užduotis leis jai ne tik pasinerti į kažką ypatingo, bet tuo pačiu susitapatinti su žymia šefe, kurios receptais naudojasi geriausi pasaulio restoranai.

Filmo „Mažoji Italija“ anonsas:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Verslininkas Kęstutis Verslovas debiutavo kine: galvojau, kad kūrėjams reiks tik mano automobilio

Trumpam palikęs automobilį Vilniaus senamiesčio širdyje, sugrįžęs žinomas verslininkas...

Naujausio Jameso Bondo filmo kūrėjai sugalvojo genialų planą, kaip padaryti, kad į viešumą nenutekėtų slaptos detalės

Naujas filmas apie slaptąjį agentą Jamesą Bondą „No Time to Die“, kaip skelbiama, turi tris...

Išskirtinis interviu su „Vaikštančių numirėlių“ žvaigžde Normanu Reedusu - apie Darylo fenomeną ir filmavimų užkulisius (3)

Pirmą kartą „ Vaikštančių numirėlių “ scenarijų perskaitęs Normanas Reedusas sako iškart...

Tarp serialo pristatymo svečių - ir kardinaliais pokyčiais nustebinusi Agnė Grigaliūnienė (7)

Penktadienio vakarą pristatytas naujas, intriguojantis Lietuvos ryto televizijos serialas „Pone...

INXS vokalisto gyvenimas: drovus žmogus scenoje virsdavo seksualiu roko dievaičiu (1)

Naujas dokumentinis filmas siekia nutolti nuo „gandų ir bulvarinių leidinių antraščių“ ir...

Top naujienos

Vladimiras Pozneris: kodėl Stalino Vakarai tik bijojo, o Putino – nekenčia paskelbė diagnozę ir žiniasklaidai, ir politikai (48)

„Vakaruose požiūris į Staliną (šis, mano supratimu, už Putiną daug baisesnis politikas) buvo...

Paguglino ir pakraupo: keliais žingsniais – lengvai pasiekiamos asmeninės nuotraukos ir dokumentai (30)

Noras dalytis su kitais savo įspūdžiais internete atsiliepimų forma gali jums padaryti meškos...

Berlynas įšaldo būsto nuomos kainas: penkerius metus kainas reguliuos valdžia (44)

Berlyno miesto tarybos valdančiosios partijos susitarė įšaldyti būsto nuomos kainas Vokietijos...

Gaisro metu Alytuje kritęs zuikis atiduotas tyrimams: pirmos žinios iš veterinarų baugina meras: jei tai bus patvirtina, liūdna ne tas žodis (403)

Spalio 18 dieną, t.y. trečiąją milžiniško padangų perdirbimo gamyklos gaisro dieną, Alytaus...

Praėjus 120-iai valandų po ugnies nutraukimo – Turkijos sprendimas dėl veiksmų Sirijoje (15)

Jungtinėms Valstijoms informavus Turkiją apie užbaigtą kurdų kovotojų pasitraukimą iš Sirijos...

Čempionų žiedus atsiėmę „Raptors“ reguliarųjį sezoną atidarė dramatiška pergale prieš „Pelicans“ (4)

Naująjį NBA reguliarųjį sezoną pergalingai pradėjo čempionų titulą ginantys Toronto...

Klausimas, į kurį nėra vieno atsakymo: ekspertai padės priimti sprendimą, valgyti jums pusryčius ar ne

Neretai nutinka taip, kad ryte pusryčių pavalgyti tiesiog nespėjame. Ar reikėtų dėl to graužtis...

Paprasti būdai, kaip vaikus įpratinti trumpiau leisti laiką prie ekranų (1)

Beveik kiekvienuose namuose televizorius, mobilus, įvairios virtualios pramogos ir tiesiog internetas...

Cukinijos - faktai apie šią daržovę nustebins (1)

Cukinijos yra vienos iš tų daržovių, kurias lietuviai yra pamėgę jau nuo senų laikų.