Oskaru už „Lietaus žmogaus“ režisūrą apdovanotas bei sukūręs tokius filmus kaip „Miegaliai“, „Uodega vizgina šunį“ bei „Labas rytas, Vietname!“ Barris Levinsonas pristato dar vieną kūrinį, Lietuvos kino teatruose pasirodysiantį sausio 4 dieną.

Ekologinis siaubo trileris „Baimės įlanka“ gąsdina jau vien tuo, kad jis paremtas tikrais įvykiais.

Filmas sukurtas panaudojant tikro įvykio, nutikusio mažame žvejų kaimelyje prieš trejetą metų, faktus. 2009-aisiais metais, Džersio žvejai užterštame vandenyne atrado parazitą – Izopodą, besiveisiantį vandens gyvūnų kūnuose, mintantį jais iš vidaus, o galiausiai užvaldantį smegenis. Režisierius Barris Levinsonas užveisė šį parazitą filmo veikėjų, žmonių, kūnuose.

„Baimės įlankos“ kūrybinė grupė bene kiekvieno žmogaus baimę ekranizavo pasitelkdama šiurpiausią siaubo filmų bruožą – gyvius, augančius žmonėse. Režisierius nusprendė siaubą pateikti taip, kaip jį galėtų įsivaizduoti bet kuris iš mūsų. Nutikus tragedijai žmonės bendrauja socialiniuose tinkluose, telefonais, internetiniais telefonų tinklais ir taip dalijasi savo išgyvenimais.

„Bleiro raganą“ primenantis filmavimas mėgėjiška kamera ir ištraukos iš išsigandusių žmonių pokalbių priartina prie kraupaus suvokimo, kad būtent taip vyktų masinė tragedija, jei ji nutiktų šiandien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)