Kalbėdama „The Ellen DeGeneres Show“ moteris sakė, kad slėpti apdovanojimus nusprendė dėl psichologinių priežasčių, susijusių su „giliai jos viduje glūdinčiu apsišaukėlio sindromu“.

„Nežinau, kaip su statulėlėmis grįžę po apdovanojimų elgiasi mano kolegos, bet man atrodo kiek nejauku jas eksponuoti ant lentynos ir visiems demonstruoti, ką esi laimėjęs. Jaučiausi nesmagiai prieš svečius, todėl sugalvojau užkasti trofėjus savo namo sode, kad jie niekam nebadytų akių“, – laidos vedėjai sakė R. Pike.

Aktorė teigė besitikinti, kad kai mirs, apdovanojimus sode atkasusiems naujiesiems jos namo savininkams tai bus puiki staigmena.

„Žmonės galės džiaugtis atrastu lobiu, nes apdovanojimai jau bus virtę vaiduokliais. Galbūt jie jau bus relikvijos, nes nežinia, ar po tiek laiko dar vyks šios apdovanojimų ceremonijos“, – savo sugalvotą planą atskleidė šiuo metu Prahoje gyvenanti R. Pike.

Psichoterapeutė Rachel Buchan apsišaukėlio sindromą apibūdina kaip vidinį žmogaus įsitikinimą, kad jis nėra pakankamai geras, sėkmingas, todėl nėra vertas to, ką gauna“.

Specialistė sako, kad šis nepilnavertiškumo jausmas dažniausiai pasireiškia darbe, tačiau gali atsirasti ir kitose gyvenimo srityse, pavyzdžiui, bendraujant su aplinkiniais. Šį sindromą lemia įvairios priežastys, įskaitant ydingą auklėjimą, kilmę, bei specifines tuo metu besiklostančias aplinkybes.

Tačiau kad ir kaip dėl pelnytų apdovanojimų besikuklintų, R. Pike jų tikrai nusipelnė. Dėl to vieningai sutaria ir ją samdantys filmų kūrėjai, ir kino kritikai, ir žiūrovai. Naujausioje kriminalinėje komedijoje „Nes jai labai rūpi“ aktorės įkūnijama Marla Greison yra stilinga ir negailestinga teisinė globėja, kuri nuoširdžiai „rūpinasi“ senjorais, o ypač – jų pinigais.

Pasinaudojusi įstatymo suteikta teise paskelbti senyvus žmones neveiksniais ir perimti visą jų turtą, kartu su padėjėja ir mylimąja Frane (akt. Eiza González) bei korumpuota daktare Eimos (akt. Alicia Witt) Marla nuolat ieško turtingų senjorų ir paima juos savo „globon“. Tačiau vieną dieną į gudrių bendrininkių akiratį patenka ir Dženiferė Peterson (akt. Dianne Wiest) – gerame rajone gyvenanti, apynauju mersedesu važinėjanti senjorė, kuri, panašu, turi nemenkų santaupų, o svarbiausia – neturi jokių artimųjų. Kitaip tariant – tikra „vyšnia ant torto“.

Puikiai įvaldę savąją schemą, moterys imasi veikti ir netrukus Dženiferė atsiduria senelių namuose, kur „dėl jos pačios saugumo“ yra uždaroma į specialų kambarį, iš jos paimamas mobilusis telefonas, o Marla su Frane imasi aktyviai tvarkyti senjorės finansus. Vis tik merginų laukia didžiulė staigmena. Faktas, kad apie žmogaus artimuosius nieko nežinoma oficialiai, dar nereiškia, kad jų nėra. Čia atsiranda Dženiferės sūnus Romanas (akt. Peteris Dinklageas), kuris pasirodo esąs nusikalstamo sindikato vadeiva.

Kino kritikų liaupsinama veiksmo, netikėtų siužeto posūkių ir juodojo humoro kupina juosta „Nes jai labai rūpi“ Lietuvos kino teatruose pasirodo jau šiandien, gegužės 21 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)