Jo dokumentinis filmas "Viena" buvo parodytas kovo 7-11 dienomis vykusiame Suomijos miesto Tamperės 31-ajame tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje.

Iš vieno seniausių ir didžiausių kino festivalių Suomijoje grįžęs režisierius BNS pasakojo, jog festivalio kritikai labai tiksliai suprato vieną esminių jo filmo motyvų - dokumentinio kino brutalų veržimąsi į žmogaus tragediją.

Studijos "Nominum" prodiusuotas filmas "Viena" - tai dokumentinė juosta apie šešerių metų mergaitės kelionę pas savo motiną, atliekančią bausmę moterų kalėjime. Juostoje atvirai filmuojama ne tik mergaitė, bet ir kūrybinė grupė, kuri įsikiša į kadrą ir atvirai jį komponuoja.

Pasak A.Stonio, ši dokumentikos ir asmeninio žmogaus gyvenimo suderinamumo etika Lietuvoje nebuvo kino specialistų ypatingai akcentuota. Temperėje būtent dėl šios specifikos režisierius gavo pasiūlymus dalyvauti trijuose festivaliuose JAV ir viename Londone.

A. Stonio filmas, sukurtas praėjusių metų pabaigoje, buvo parodytas visoje Europoje pripažinimą pelniusio Temperės festivalio tarptautinėje konkursinėje programoje kartu su 20 trumpametražių filmų iš viso pasaulio. Šią programą sudaro trys kategorijos: meniniai filmai, dokumentika ir animacija.

Festivalyje dominavo du akcentai: Suomijos konkursinė programa ir tarptautinė konkursinė programa. Festivalio Grand Prix pelnė Suomių dokumentinė kino juosta "Nardytojas" ("Diver").

A. Stonys yra gavęs prestižinį Europos kino akademijos apdovanojimą "Feliksas", kurį daugelis vadina Europos "Oskaru". Apdovanojimas režisieriui atiteko už filmą "Neregių žemė".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją