Blogiausi metų filmų apdovanojimai išdalyti sekmadienio naktį. Dvylikoje nominacijų minima juosta „Džekas ir Džilė“ gavo net dešimt apdovanojimų – tai yra naujas „Auksinių aviečių“ rekordas.

Šis filmas buvo „pagerbtas“ blogiausio filmo, blogiausio aktoriaus ir aktorės, blogiausios antro plano aktorės (David'o Spade'o personažas Monika), blogiausio antro plano aktoriaus (pats save vaidinęs Alas Pacinas), blogiausio režisieriaus (Dennisas Duganas), blogiausios ekrano komandos, blogiausio naujo pastatymo (originalas - Edo Woodo „Glen or Glenda“), blogiausios ekrano poros (A. Sandleris ir Katie Holmes ir/arba Alas Pacino ir/arba jis pats).

„Tai išties absoliuti pergalė, tad ji pateks į rekordų knygas“, - sakė „Auksinių aviečių“ steigėjas Johnas Wilsonas.

Ankstesnis rekordas priklausė 2007 metų filmui „Žinau, kas mane nužudė“ („I Know Who Killed Me“), kuriame vaidino Lindsay Lohan. Ši juosta gavo aštuonias „Auksines avietes“, iš kurių dvi atiteko dvynes vaidinusiai L. Lohan.

Blogiausius metų filmus renka 657 „Auksinių aviečių apdovanojimų organizacijos“ nariai. Prasčiausiu kino pasaulio pasiekimai skelbiami jau 32-ąjį kartą.

Šių metų „Auksinių aviečių“ teikimo ceremonija išsiskyrė tuo, kad ji buvo teikiama ne „Oskarų“ apdovanojimų išvakarėse, kaip tai vykdavo iki šiol, o balandžio pirmąją, Melagių dieną. Šiemet prasčiausi filmai „pagerbti“ Santa Monikoje (Kalifornijos valstija), pramogų centre „Magicopolis“, kuriame įsikūręs teatras, magijos parduotuvė ir vaikų gimtadienių centras.

„Laimei, šiemet iškart po to nevyko gimtadienio vakarėlis“, - su palengvėjimu kalbėjo J. Wilsonas.

Nors šiemet daugiausia „Auksinių aviečių“ susišlavė „Džekas ir Džilė“, pats apdovanojimų steigėjas prasčiausiu filmu įvardijo ne šią komediją. Jo manymu, tai yra nedaug kieno matytas pernai rugsėjį pasirodęs filmas „Bucky Larson: Born to Be a Star“, kuriame nusifilmavo Nickas Swardsonas, Christina Ricci ir Donas Johnsonas. Filmų atsiliepimų tinklalapyje rottentomatoes.com jo reitingas siekia nulį. Vienas šio filmo scenarijaus autorių yra tas pats A. Sandleris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją