Šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodomas filmas toliau keliauja po užsienio festivalius. Režisierius A.Matelis lankosi festivalyje „Zagreb Dox“ Kroatijoje, kur jo filmas įtrauktas į konkursinę programą kartu su prestižiniuose festivaliuose geriausiais pripažintais dokumentiniais filmais.

„Zagreb Dox atrinkti filmai tiesiog įspūdingi. Man didelė garbė patekti į tokią rimtą konkursinę programą“, – sakė režisierius Arūnas Matelis.

Programoje kartu su „Nuostabiaisiais lūzeriais“ – Kinijos menininko ir aktyvisto Ai Weiwei filmas „Human Flow“, laimėjęs CICT-UNESCO Enrico Fulchignoni apdovanojimą Venecijos kino festivalyje. Įspūdingai nufilmuotas 40 pabėgėlių stovyklų 23 šalyse filmas pasakoja žmonių, priverstų palikti savo namus dėl karo, bado ar klimato pokyčių, istoriją.

Programoje – Sandanso kino festivalyje Didįjį Žiuri prizą laimėjęs Dan Sickles ir Antonio Santini filmas „Dina“ ir Los Andželo kino festivalyje apdovanotas Amanda Kopp ir Aaron Kopp kūrinys „Liyana“.

Į „Zagreb Dox“ programą pateko ir „DOK Leipzig“ festivalyje geriausiu filmu pripažintas Maja Arnekleiv režisūrinis debiutas „Mum’s Hair“. 16-metės Majos mama susirgo vėžiu ir per dvejus mamos ligos metus, būsima režisierė padarė 3000 mamos nuotraukų. Iš 755 nuotraukų gimė filmas, rodytas jau dešimtyje įvairių festivalių Europoje ir pasaulyje.

„Zagreb Dox“ – jau penktasis festivalis, įtraukiantis Arūno Matelio „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ į savo konkursinę programą. Filmo pasaulinė premjera įvyko Varšuvos kino festivalyje,
ia filmas pripažintas geriausiu dokumentiniu filmu, vėliau filmas rodytas „Listapad“ festivalyje Minske, kur laimėjo žiūroviškiausio ir geriausio dokumentinio filmo apdovanojimus. Triesto kino festivalyje Italijoje „Nuostabieji lūzeriai“ taip pat pripažinti geriausiu dokumentiniu filmu, taip pat įtraukti ir į Dublino tarptautinio kino festivali ADIFF konkursinę programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)