Nors trisdešimtmetis pirmam lietuviškam miuziklui sukaks tik po trejų metų, kino klubo nariai nutarė nelaukti. Jų manymu, žiūrovas turi pamatyti, kad ketvirtadieniais bus peržiūrimi ne tik užsienio filmai, ir kad kviesti kino kritikai skaitys ne tik paskaitas.

Susirinkusieji turės puikią galimybę matyti aktorius tiek didžiajame ekrane, tiek sėdinčius salėje. Be to, gal aktoriai prisipažins, kiek kartų jiems jau teko žiūrėti “Velnio nuotaką”, ir ar tai nepabodo.

“Kino tvano” kino klubo nariai nusprendė lietuviškų filmų peržiūrą pradėti nuo “Velnio nuotakos” todėl, kad išties būtų pasinaudota galimybe pabendrauti su aktoriais, pasiklausyti legendinės muzikos.

Neverta pamiršti, jog daugelis “Velnio nuotakos” aktorių šiuo metu dažnai šmėkščioja ir televizijos ekranuose, tad bus galima palyginti jų vaidybą. Aišku, su tam tikru laiko skirtumu.

Arūno Žebriūno 1974 m. režisuota juosta “Velnio nuotaka” – pirmasis lietuvių miuziklas. Jis pastatytas pagal Kazio Borutos “Baltaragio malūną”. Jame – amžina gėrio ir blogio kova, teigiamų gyvenimo ir meilės principų triumfas.

Kompozitorius – Viačeslavas Ganelinas, vaidina: Vaiva Mainelytė, Regimantas Adomaitis, Gediminas Girdvainis, Regina Varnaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją