Laidoje „Delfi Diena“ apsilankęs animatorius Meinardas Valkevičius sakė, kad jam jau teko matyti šio animacinio filmo ištraukas.

„Kiekvieną vasarą Alpių kalnuose vyksta festivalis, į kurį suvažiuoja kino studijos iš viso pasaulio ir pristato savo darbus. Tuo metu „Dream Works“ studija pristatė animacinį filmą „Troliai 3”. Pirmą ir antrą dalis dievinu, todėl labai norėjau pamatyti ir trečią dalį – festivalyje vykstančio pristatymo metu pasako, kokie aktoriai garsina, kiek jau yra padarę, ko galima tikėtis. Žinoma, kai kurios scenos dar būna neišdirbtos, kai kurie epizodai – nenuspalvinti. Tačiau labai smagu pamatyti visą procesą, kaip visa tai daroma“, – kalbėjo laidos svečias.

Pasak M. Valkevičiaus, „Troliai 3” – tai A klasės Holivudinis filmas, kurio biudžetas – ne vienas milijonas.

„Paprastai studija „Dream Works“, kuri išleido šį filmą, investuoja iki 100 mln. dolerių. Palyginimui –„Disney“ investuoja apie 200-250 mln. dolerių, visos kitos studijos – apie 40-70 mln. dolerių vienam filmui. Tad 100 mln – padori suma, kad pritrenktų vaizdais ir garsais. <...> Anksčiau vienas šio animacinio filmo įgarsintojų Justinas Timberlake'as priklausė muzikos grupei „NSYNC“, o visa ši dalis pastatyta būtent ant šios grupės sugrįžimo. Kaip tik naujoje dalyje bus galima išgirsti grupės naują dainą“, – atskleidė garsus animatorius.

Kaip tikino „Delfi Diena“ pašnekovas, didelėse studijose prie vieno filmo dirba iki 1000 žmonių, kūrybinis procesas trunka iki penkerių metų.

„Pavyzdžiui, kai animaciniame filme matote kažkokį rūbą, tai jį kažkas turi ne tik sumodeliuoti, bet dar ir susimuliuoti, kad ta medžiaga gražiai kristų. Dar 1960-iais sukurti troliai turi unikalius plaukus. Šis filmas skirtas nuo paties mažiausio iki paties vyriausio – jį saugu žiūrėti visiems. Juokeliai vaikams, juokeliai tėvams – visi supranta tai, ką jiems ir reikia suprasti“, – kalbėjo Meinardas.

Žinomas animatorius atskleidė ir kelias šio ir panašių animacinių filmų kūrimo detales.

„Mums rodė vieną filmo ištrauką, kuri trunka minutę ar netgi tik 40 sekundžių. Pasirodo, ją kūrė vienerius metus! <...> Pavyzdžiui, „Ilgo plauko istorija“ – vienas brangiausių animacinių filmų kino istorijoje. Kodėl? Nes jie ilgai mokėsi valdyti ilgus plaukus. Šis filmas kainavo beveik 300 milijonų“, – bei patikina, kad kiekvienas darbuotojas kuriant animacinį filmą turi savo konkrečią užduotį, kurios neįgudusi žiūrovo akis niekada nepastebės.

Visą pokalbį su profesionaliu animatoriumi Meinardu Valkevičiumi galite matyti laidoje „Delfi Diena“. Vaizdo įrašas – straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją