Logiška, kad patys didžiausi kūriniai sulaukia tęsinių, kaip atsitiko su „Žaislų istorija“. Šiemet viso pasaulio žiūrovams studija pristato dar vieną tęsinį – animacinį filmą „Ratai 2“ („Cars 2“).

Verta susipažinti, kas nutiko Radiatoriškėse iki „Ratai 2“ pasirodymo ir prisiminti, kas yra kas šiame miestelyje, įsikūrusiame greitkelyje „Route 66“. Nuo to laiko, kai Radiatoriškės vėl tapo be galo populiarios tarp turistų, surūdijęs vilkikas Brolis išbandė save daugelyje amplua. Jis dirbo konkursų vedėju „Kas greičiau pakraus-iškraus-perkraus“, patyrė sėkmę kaip istorijų pasakotojas. Bet labiausiai Brolis didžiuojasi tuo, kad jis yra Žaibo Makvyno draugas. Kai Žaibas Makvynas į Radiatoriškes grįžta su jau ketvirtąja Didžiojo Veleno Taure, Brolis nekantrauja sužinoti, ką dar sugalvos jo draugas.

Linksmas, sąžiningas ir ištikimas Brolis yra pasiryžęs už savo draugą pereiti ugnį ir vandenį. Tad, suprantama, kartu leistis ir į pasaulines Grand Prix lenktynes.

Gražuolė Sali – 2002 m. modelio mėlyna „Porsche Carrera“. Jai priklauso vietinis motelis ir degantis Žaibo Makvyno variklis. Nekantriai laukusi Makvyno sugrįžimo iš Didžiojo Veleno Taurės, Sali nė už ką nenori vėl skirtis su savo Prielipa (šitaip meiliai ji vadina Žaibą Makvyną).
Ramonas – 1959 m. „Chevrolet Impala“ – yra vietinės automobilių dažyklos savininkas. Jis – dailininkas ir tikras stebukladarys, kai kalba eina apie metalo padengimą dažais. Buvo laikai, kai jis galėjo praktikuotis tik ant savo kėbulo, kurį perdažydavo kiekvieną dieną. Tačiau Žaibo Makvyno dėka, kuris miesteliui vėl sugrąžino buvusią šlovę, Ramonas dabar neatsigina.

Flo – griežta ir tiesmuka dama turinti patį didžiausią variklį visose Radiatoriškėse. Ji vadovauja užkandinei „Pas Flo V8“, kuri yra vienintelė degalinė daugelio mylių spinduliu. Flo, kaip ir anksčiau, pilsto „patį geriausią benziną visose 50 valstijų“. Ji pametusi galvą dėl Ramono. Istorijos puslapiai mena apie tai, kaip ankstyvais 1950m. Flo keliavo po valstijas ieškodama laimės, netikėtai jos lempos susitiko su Ramonu ir ji nesugebėjo pravažiuoti pro šalį.

Šerifas – 1949 m. policijos automobilis „Mercury“. Jis dirba Radiatoriškėse teisėtvarkos saugotoju ir į savo darbą žiūri labai atsakingai. Jis mėgsta smalsius klausytojus palepinti keliomis įdomiomis istorijomis ir nusnausti po reklaminiais stendais. Būtent snūduriavimą po reklaminiais stendais ir sutrukdė Žaibas Makvynas, kai prieš keletą metų pirmą sykį pasirodė Radiatoriškėse. Tuomet šis susitikimas virto dinamiškomis gaudynėmis, kurios Žaibui baigėsi pakankamai sėkmingai. Dabar gi šerifas su džiaugsmu pasitinka Žaibą net pačiose Radiatoriškių prieigose.

Lizzy, ši močiutė – seniausia Radiatoriškių gyventoja. Senolė kaip ir anksčiau tvarko reikalus, savo krautuvėlėje prekiauja įvairiausiais mažmožiais – lipdukais ant bamperių, purvasargiais ir panašiais suvenyrais, reikalingais greitkelyje „Route 66“, jungiančiame du Amerikos miestus: Čikagą ir Los Andželą.

Pristatome pirmąjį lietuviškai įgarsintą animacinio filmo treilerį. Šis, iš viso antrasis, animacinio filmo „Ratai 2“ treileris praturtintas niūriais atspalviais, primenančiais filmus apie slaptąjį agentą 007. Naujojo sezono hitas – kalbantys lėktuvai, o tualetas automobiliams – šis tas naujo ir neįprasto.

„Ratų“ tęsinys pasakoja apie tai, kaip Žaibas Makvynas gauna galimybę dalyvauti „Pasauliniame Grand Prix“ ir leidžiasi į tarptautinę kelionę su savo bičiuliu Broliu. Šių prestižinių lenktynių etapai nuves draugus į Tokiją, į Paryžiaus gatves, į Italijos pakrantes ir į rūke paskendusias Londono gatves.

Lietuviškai dubliuotas animacinis filmas „Ratai 2“ į Lietuvos kino teatrus atvažiuoja rugpjūčio 5 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją