Šis filmas apie homoseksualių polinkių jaunuolio, kuriam ėmė rodytis, kad jis nėra berniukas, santykius su motina, pelnęs jau du apdovanojimus Kanuose – tai režisieriaus autobiografinio monospektaklio kino adaptacija.

42 metų G. Gallienne`as už darbą šiame filme taip pat gavo geriausio aktoriaus „Cezarį“.

Geriausio režisieriaus „Cezaris“ atiteko kino veterano Romano Polanskio dramai „Venera su kailiais“ (Venus in Fur).

Šis filmas, kuriame vaidina R. Polanskio žmona Emmanuelle Seigner ir Mathieu Amalricas, buvo pastatyta remiantis pjese, kurią įkvėpė 19 amžiaus austrų rašytojo Leopoldo von Zacherio- Mazocho to paties pavadinimo romanas.

Tuo metu belgų režisieriaus Felixo van Groeningeno juosta „Išardytas ratas“ (Alabama Monroe, Broken Circle Breakdown) laimėjo geriausio užsienio filmo „Cezarį“.

Ši drama apie tatuiruotoją ir bandža grojantį buvusį panką, kurie išgyvena audringus meilės santykius ir kuriems likimas suduoda skaudų smūgį, kai jų dukteriai yra diagnozuojamas kraujo vėžys, toje pačioje kategorijoje už dviejų dienų varžysis ir „Oskarų“ ceremonijoje.

Geriausios aktorės „Cezaris“ atiteko 46 metų aktorei ir dainininkei Sandrine Kiberlain už vaidmenį Albert`o Dupontelio komedijoje „Devyni griežto režimo mėnesiai“ (Neuf mois ferme).

Didžiausią nesėkmę penktadienio naktį patyrė iš Tuniso kilusio prancūzų režisieriaus Abdelattifo Kechiche`o juosta apie lesbiečių meilę „Adelės gyvenimas“ (La Vie D`Adele) , kuri praėjusiais metais Kanuose buvo apdovanota „Auksine palmės šakele“ ir pretendavo į aštuonis „Cezarius“.

Šiai dramai apie meną studijuojančią studentę ir jos aistringus erotinius santykius su jaunesne mergina, pretendavusiai į geriausio filmo ir geriausio režisieriaus apdovanojimus, teko tenkintis tik vienu „Cezariu“, skiriamu geriausiai debiutantei.

Jis atiteko vienai iš dviejų jaunųjų filmo žvaigždžių — dvidešimtmetei Adelei Exarchopoulos.

Aktorei Scarlett Johansson buvo įteiktas garbės „Cezaris“ už visą savo karjerą, kurioje – jau 35 filmai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)