„Šią istoriją širdyje nešiojausi beveik tris dešimtmečius – nuo tada, kai man ją papasakojo su Ernestu kadaise žvejojęs vyras. Norėjau koncentruotis į rašytojo sąsajas su Kuba, kur jis praleido paskutinius dvidešimt gyvenimo metų, taip pat į vyrišką ir labai nuoširdžią draugystę“, - sako režisierius A. Garcia.

Juosta „Hemingvėjus ir Fuentesas“ pasakos apie vėlyvąjį rašytojo gyvenimo etapą, kurį jis praleido Kuboje ir ypatinga laikė savo draugystę su žvejybinio laivo kapitonu Gregorio Fuantesu. A. Hopkinsas E. Hemingway vaidmeniui buvo pasirinktas ne atsitiktinai – jis vizualiai labai panašus į legendinį Pulicerio ir Nobelio premijų laureatą.

„Esu didžiulis rašytojo gerbėjas ir man bus didžiulė garbė įkūnyti jį biografinėje dramoje. Neabejoju, kad šio žmogaus gyvenimas yra vertas kino ekrano. Dievas matė – jis nugyveno tikrai spalvingas ir prasmingas dienas“, - sako A. Hopkinsas.

Jo žmoną Mary Welsh Hemingway, kuri buvo karo korespondentė, biografijoje vaidins dar viena Holivudo žvaigždė Annette Benning.

Kol laukiame itin spalvingos E. Hemingvėjaus gyvenimo ekranizacijos, kino teatruose A. Hopkinsą jau nuo šio penktadienio galėsime pamatyti siaubo trileryje „Egzorcizmas“. Režisierius M. Hafstromas filmuodamas juostą „Egzorcizmas" rėmėsi tikro kunigo, tėvo Gary Thomas, prisiminimais ir pasakoja apie jauną kunigą, patenkantį pas egzorcizmo meistrą ir bandantį suprasti, kuo patikėti, o kuo – ne.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją