Tokių gerbėjų išpuolių šio mažo žmogaus gyvenime pasitaiko gana retai. Bene geriausiai jis žinomas iš vaidmens makabriškoje XX amžiaus 7-ojo dešimtmečio situacijų komedijoje „Adamsų šeimynėlėje“, kur vaidino ilgaplaukį su akiniais nuo saulės Pusbrolį Ittą.

Kaip ten bebūtų, tai toli gražu ne vienintelis jo vaidmuo, kurį verta prisiminti.

Štai, pavyzdžiui, seriale „Buck Rogers in the 25th Century“ jis vaidino robotą Twikį, „The Jonathan Winters Show“ įkūnijo žmogėdrą augalą, jauną beždžionės patiną „Beždžionių planetoje“ ir buvo berniuko dubleriu filme „Indiana Džounsas ir Lemties šventykla“.

Vyras prisipažįsta: vaidinti pusbrolį Ittą jam vienu metu buvo ir baugu, ir smagu, ir sudėtinga, ir lengva. Dabar 77 metų aktorius tvirtina, kad iš laiko perspektyvos vaidmuo jam kelią tik šilčiausius jausmus, ir jis nieko jame nekeistų.

Aktorius dažniausiai slėpdavosi įspūdinguose kostiumuose, tad nieko keisto, jog žmonės F. Sillą atpažįsta gana retai. Nekilnojamojo turto agentė Linda Barbado jį pažįsta, nes 2004 metais jam pardavė namą.

Mažasis aktorius tiesiog pražūsta moters glėbyje, suspaudus balsas tampa aukštesnis – tarsi būtų įkvėpęs helio. Išmanusis telefonas jo rankose atrodo didžiulis kaip plyta.

Šiandien aktoriaus kasdienybė paprasta ir rami – jis daugiausia laiko praleidžia su antrąja žmona Sue ir kartu rūpinasi penkiomis anūkėmis. Kiekvieną ketvirtadienį aktorius susitinka su artimiausiais bičiuliais, su kuriais valgo picą. Tarp jų – į pensiją išėjęs komikas, atsargos karys, muzikantas ir fotografas.

„Jis pats smagiausias iš visų mano pažįstamų vyrukų“, – draugą komplimentu pamalonina vienas.

„Ei, rink žodžius. Vyrukas šiuo atveju tarsi užuomina į „mažas“, o mes taip nekalbame“, – priduria kitas.

F. Silla nesibodi juokauti apie savo šlovę. Kai tenka atsidurti šalia savo personažų nuotraukų, kartais pasitaiko kuriozinių situacijų.

„Žmonės prieina ir klausia – ar čia tikrai jūs? Žinoma, o kas gi kitas. Ką, jūsų manymu, aš čia darau – šildau kėdę?“, – juokiasi.

F. Silla didžiąją dalį savo jaunystės praleido cirke – tol, kol „Ringling Brothers“ trupė stabtelėjo Los Andžele, ir jis pateko į kino pasaulį.

Aktorius puikiai prisimena dieną, kai pirmą kartą 7-ojo dešimtmečio pradžioje atėjo į peržiūrą. Neturėjo žalio supratimo, koks vaidmuo jo laukia – tiesiog desperatiškai ieškojo darbo.

„Prie stalo sėdėjo du vyrai. Vienas iš jų pakėlė galvą ir pasakė: „Vaidmuo tavo“. Perklausiau, ar jau viskas, nejaugi nereikia dalyvauti atrankoje? Atsakė, kad viskas gerai, pirmadienį manęs lauks“, – pasakoja F. Silla.

Pusbrolio Itto personažas, teigia jis, nebuvo vienas iš Charleso Addamso, kurio komiksų motyvais kurtas serialas, kūrinių. „Tiesiog prodiuseris susapnavo jį viename iš savo košmarų“, – teigia F. Silla.
Jam filmavimo aikštelėje duoti labai paprasti nurodymai: tiesiog vaikštinėti užsidėjus žemę šluojantį peruką.

Įdomu tai, kad jo kostiumas iš pradžių buvo pagamintas iš tikrų tikriausių plaukų. „Su juo buvo labai karšta, be to, svėrė labai daug, tarsi plytų ant kupros būčiau nešiojęs“.

Be to, jis kėlė šiokį tokį saugos pavojų.

„Visi vyrai filmavimo aikštelėje rūkė. Nuorūkas mesdavo tiesiog ant žemės ir užmindavo. Prodiuseriai nerimavo, kad galiu užlipti ant dar smilkstančios nuorūkos ir per kelias akimirkas virsti liepsnų stulpu. Galiausiai parūpino man sintetinių plaukų peruką, kuris nebuvo toks degus“, – prisimena jis.

Serialo „Adamsų šeimynėlė“, kurio paskutinė serija parodyta 1966 metais, gerbėjams F. Silla turi šiek tiek gandų: štai, pavyzdžiui, aktorius Johnas Astinas, kuris vadino šeimos galvą Gomezą Addamsą, iš pradžių buvo atrinktas liokajaus Svirdulio vaidmeniui.

Tedas Cassidy‘is, kuriam galiausiai teko vaidinti Svirdulą, filmavimo aikštelėje buvo toks pat tylus kaip ir už jos ribų. Aktorė Carolyn Jones, vaidinusi juodąją Morticia Addams, iš tikrųjų buvo blondinė.

Pats keisčiausias personažas, kiek prisimena F. Silla, buvo aktoriaus Jackie Coogano Dėdė Pūlinys: „Jis filmavimo metu nuolat užmigdavo. Net negaliu suskaičiuoti, kiek kartų jis sugadino reikalus garsiai užknarkdamas“.

F. Silla papasakojo istoriją apie garsiausią vaidmenį, kurio taip ir negavo: tuo metu jie filmavo Indianą Jonesą. Vieną akimirką į jį pasisuko režisierius Stephenas Spielbergas, kuris jam pareiškęs: jei nebūtum toks mažas, būčiau tave pasirinkęs E.T. vaidmeniui perdirbinyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)