„Per pirmąją santuoką supratau viena: sėkminga santuoka nėra darbas. Neturėtų būti. Tai negali būti rutina. O kažkas, ko nekantriai lauki”, – teigia filmo protagonistė. Tačiau ko turėtų laukti žiūrovai?

Įprastai išskirtiniu kūrybos stiliumi ir unikaliu humoro jausmu publiką žavintis Woody Allenas šio filmo siužetą pagardino dar vienu, mažiau jam būdingu – kriminaliniu prieskoniu, kurio fone braškės pagrindinių juostos veikėjų tarpusavio santykių sėkmės ir nesėkmės.

Fani (akt. Lou La Laage) – graži ir gyvenimu besidžiaugianti paryžietė, kuri, atrodytų yra laiminga ir mylima. Prestižinis darbas, turtingas ir mylintis sutuoktinis, visais gyvenimo klausimais palaikanti mama. Gyvenimas tiesiog nuostabus! Tačiau Fani nesijaučia laiminga ir spindintis gyvenimas tik verčia ją ieškoti naujų iššūkių. Netikėtas vieno ryto susitikimas kardinaliai keičia filmo herojės gyvenimą. Alanas (akt. Niels Schneider) – jaunystės draugas, kuris buvo karštai pamilęs Fani.

Nauja arba atgimusi draugystė netrukus pavirsta į karštą romaną. Paryžietės vyras Žanas (akt. Melvil Poupaud) įtaria žmonos išdavystę, tačiau ir pats nėra „šventasis“. Jo galvoje gimsta klastingas planas, kurio įgyvendinimui gali sutrukdyti tik sėkmė. Filme, tiek ilgamečių režisieriaus kūrybos gerbėjų, tiek ir kino salės naujokų akis džiugins ypatingai stilingi aktorių portretai. Nenuvils ir meistriškai sukonstruoti kandūs, bet intelektualūs veikėjų tarpusavio dialogai. Jie – tai išskirtinė Woody Allen vizitinė kortelė. Tiesa, žavesio visai kūrinio atmosferai priduos ir tai, jog „Tiesiog sėkmė” – pirmasis režisieriaus filmas sukurtas Prancūzų kalba.

Ką primins?

Likimo vaidmuo poros gyvenime – režisieriaus itin mėgiama siužetinė linija, su kuria žiūrovai jau yra susipažinę tokiuose gerai pažįstamuose jo filmuose, kaip „Anė Hol” (org. Annie Hall), „Vyrai ir žmonos” (org. Husbands and Wives) ar „Viki, Kristina, Barselona” (org. Vicky Cristina Barcelona). Anot kritikų, filmo „Tiesiog sėkmė” tiesioginiu įpėdiniu ir įkvėpėju gali būti laikomas 2005-aisiais Woody Allen publikai pristatytas draminis trileris „Lemiamas taškas” (org. Match Point), nustebinęs jo kūrybai tuo metu nebūdinga psichologine įtampa, kurios švelnias apraiškas užčiuopsite ir naujausiame režisieriaus darbe.

Ką atpažinsite?

Į stilingąjį šių dienų Paryžių nukeliantis filmas lepins jau atpažįstamų aktorių gausa. Jame sutiksite jaunosios kartos prancūzų aktorę Lou de Laage, duete su Isabelle Hupert viliojusią lietuvos kino gurmanus erotiškame filme „Skaisti kaip sniegas”, romantiškąjį Niels Schneider atpažįstamą iš pastarųjų metų juostų „Sibilė” ir „Meilės reikalai”, mįslingąjį, kino grando François Ozon pamėgtą aktorių Melvil Poupaud ir kitas Prancūzų kino žvaigždes.

Prie filmo kūrybos taip pat prisidėjo ir ilgamečiai režisieriaus bendražygiai: trimis Oskaro statulėlėmis apdovanotas operatorius Vittorio Storaro („Šių dienų apokalipsė”, „Paskutinis imperatorius”, „Lietinga diena Niujorke”) ir jau ketvirtą dešimtmetį drauge dirbanti montažo režisierė Alisa Lepselter („Lemiamas taškas”, „Sensacija”, „Vidurnaktis Paryžiuje”).

Kada išvysite?

Ne paslaptis, jog W. Alleno karjera pastaruosius metus išgyveno ne pačius geriausius laikus. Tačiau panašu, jog dienos šviesą jubiliejinis režisierius filmas išvys sausakimšose kino salėse – į pirmuosius filmo seansus, kurie rugsėjo 5-ąją įvyko Tarptautiniame Venecijos kino festivalyje, bilietų gauti buvo praktiškai neįmanoma, o į premjerinius filmo seansus Barselonoje bilietai buvo išpirkti greičiau nei per vieną dieną.

Jubiliejinis, prancūziškos dvasios ir jausmingų intrigų kupinas Woody Alleno meilės trikampis „Tiesiog sėkmė” Lietuvos kino teatruose bus pradėtas rodyti rugsėjo 29 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją