„Būtų buvę gerokai ramiau, jei nebūčiau priverstas „stotis į M. Jordano sportbačius“, jei netektų lygintis su geriausiu visų laikų krepšininku. Nepaprastai jaudinausi. Tačiau šiam projektui atidaviau visą širdį, todėl, manau, juosta patiks ir dideliems, ir mažiems. Ir tikiu, kad M. Jordanas manimi didžiuosis. Nuo pat vaikystės svajojau eiti jo keliu ir šis filmas – dar vienas to įrodymas“, – prieš premjerą Los Andžele sakė „Kosminis krepšinis: nauja era“ ryškiausia žvaigždė L. Jamesas.

Kaip rašoma pranešime spaudai, švenčiant „Kosminio krepšinio“ jubiliejų į filmą surinkta tikra „Svajonių komanda“: prie LeBrono Jameso sutiko prisijungti ir kiti oranžinio kamuolio virtuozai – Damianas Lillardas, Anthony‘is Davisas, Klay‘us Thompsonas.

Mūsų šalies žiūrovai filmą kino teatruose galės išvysti originalo kalba arba dubliuotą lietuviškai, kur neabejotinai atpažins ne vienos Lietuvos garsenybės balsą. Naująją juostą įgarsino Mantas Stonkus, Dalia Belickaitė, Giedrius Savickas, Robertas Petrauskas, Rokas Grajauskas-Jama, Justas Tertelis, Algirdas Dainavičius, Gytis Balčiūnas, Vincas Minčiniauskas, Eglė Grigaliūnaitė, Dainius Jankauskas, Elvyra Žebertavičiūtė, Julius Žalakevičius, Vilius Tamošaitis, Ūna Struckaitė, Leonas Milius, Jurgis Marčėnas, Rūta Račiūtė.

Kiškis Kvanka, antinas Pliuškis, paršelis Porkis ir jų draugai į didžiuosius kino ekranus pirmą kartą atkeliavo 1996-aisiais metais, kur suvieniję jėgas su tuometiniu krepšinio dievu Michaelu Jordanu, turėjo susirungti su ateivių komanda. Išaušo nauja era ir į krepšinio Olimpą iškilo nauja žaidėjų karta, tarp kurių ryškiausiai spindi „karaliaus“ LeBrono Jameso žvaigždė.

„Kosminis krepšinis: nauja era“ pasakojamoje istorijoje LeBronas norėtų, kad sūnus Domas sektų jo pėdomis ir taptų krepšininku, tačiau šiam krepšinis nė motais – Domas svajoja dirbti kompiuterinių žaidimų kūrėju. Vieną dieną tėvas ir sūnus patenka į keistą vietą – virtualią visatą, kurioje LeBronas Jamesas pavirsta animaciniu veikėju ir sutinka Kvanką, Pliuškį, Lolą bei kitus dar vaikystėje pamėgtus personažus.

Virtualios visatos šeimininkas Dirbtinis Intelektas pasiūlo Lebronui sužaisti krepšinio varžybas. Jei šis ir jo naujieji draugai laimės, jis kartu su Domu galės keliauti atgal į savo pasaulį. Jei pralaimės – amžiams liks čia, šioje animacinėje visatoje. „Karalius“ Jamesas iš karto sutinka, tačiau gana greitai pasigaili: Dirbtinis Intelektas prieš jį išrikiuoja bauginantį geriausių pasaulio krepšininkų talentais apdovanotą Padaužų būrį. NBA žvaigždei ir jo komandai teks pasitelkti visą savo drąsą, išmonę ir netgi gudrybes, kad turėtų bent menkiausią šansą laimėti žūtbūtines varžybas.

Kaip ekranuose vystysis kultine tapusios istorijos tęsinys ir kokių siurprizų žiūrovams jame paliko kūrėjai, pamatysime jau šį penktadienį, liepos 16-ąją, į Lietuvos kino teatrus atkeliaujančioje juostoje visai šeimai „Kosminis krepšinis: nauja era“.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)