Filmo kūrėjai pranešime spaudai pasakoja, kad didžiausias iššūkis buvo ne įamžinti siaubą, kuris apima negalint iš gelmių pakilti atgal į vandens paviršių, bet rasti aktorę, kuri iš tiesų sutiktų tą siaubą išgyventi.

„Žinoma, lengviausias kelias būtų buvęs šiam vaidmeniui paimti nardymo profesionalę. Tačiau mes norėjome aktorės, kuri mokėtų iš tikro perteikti tai, ką patiria žmogus, įstrigęs gelmėse. Todėl radome Loisą Krause, kuri ryžosi išmokti nardyti. Svarbiausia buvo tai, kad ji nebijotų vandens, gelmių, tamsos ir mėgtų iššūkius. Mūsų užsibrėžtas tikslas buvo iššikeltas tikrai nepaprastas – perteikti kuo mažiau suvaidintą, tikrą vaizdą“, - pasakoja režisierius Maximilianas Erlenweinas.

Ir tik tuomet, kai ši ne vieną mėnesį mokėsi ir kantriai bandė perprasti visas nardymo paslaptis, buvo pradėti filmavimai. Jie buvo taip pat didžiulis iššūkis, nes prireikė specialios technikos.

„Kameroms radome specialius hermetizuotus dėklus, tačiau taip pat reikėjo ir itin ilgų laidų monitoriams, kurie eitų po vandeniu, technikos, kuri nebijotų gylio, slėgio. Taip pat reikėjo samdyti didžiulį kiekį jachtų, kurios sutalpintų ne tik techniką, bet ir personalą. Didžioji dalis galinčių kilti problemų buvo numatyta ir išspręsta dar iki filmavimų pradžios“, - pasakojo režisierius.

Filmas „Gilyn“ pasakos istoriją apie nardymo entuziastę Mėją (aktorė Louisa Krause), kuri įkalba savo jaunesnę ir mažiau patyrusią seserį (akt. Sophie Lowe) kartu leistis į ypatingą nuotykį: vykti į itin nuošalų pajūrio kampelį. Patyrusi narė Mėja patikina, kad viskas bus gerai ir seserys panyra į nuostabų povandeninį pasaulį.

Vis tik ilgai grožėtis juo merginoms netenka. Netikėtai kilusi akmenų griūtis beveik 30-ies metrų gylyje prispaudžia Mėją taip, kad ši negali nei išsilaisvinti pati, nei su sesers pagalba nuristi ant jos užkritusio akmens. Jaunėlė iš paskutiniųjų stengiasi nepanikuoti, nes dabar tik nuo jos priklauso, ar Mėjai pavyks ištrūkti iš negailestingų povandeninių spąstų. Juo labiau, kad deguonies jai yra likę vos 20-čiai minučių.

Nagus iš įtampos kramtyti priversiantis trileris „Gilyn“ Lietuvoje pradedamas rodyti jau šį penktadienį, rugsėjo 1 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją