Tamsūs ratilai apie kai kurių modelių akis, tiesą sakant, atrodo šiurpiai, o ne meniškai, deklaruoja „Vogue Runway“. Su tokia nuomone sutiko ir kai kurių madai skirtų instagramo paskyrų autoriai, kurie tokį makiažą įvertino kaip „smurto romantizavimą“.

Chanel madų šou Paryžiuje 2022

„Jeigu norite koncentruotis į konkrečią epochą, turite atkreipti dėmesį į tai, ką tuoj išvys publika. Ji tikrai nepamatys buvusio avangardo apraiškų, ji pamatys tai, ką išvys prieš akis – o gi tamsius šešėlius aplink modelių akis, primenančius kraujosrūvas“, – rašoma paskyroje @ideservecouture.

Chanel madų šou Paryžiuje 2022

„Kodėl, po velnių, niekas iš vizažistų nepareiškė: „Ei, o neatrodo taip, tarsi būtų gavusios į akį?“, – rašoma komentaruose.

Chanel madų šou Paryžiuje 2022

Vieni komentatoriai sako jokio avangardo nematantys, kiti tikina, kad sąsajų su smurtu irgi nemato, tačiau sutinka, kad makiažas ne itin vykęs.

Pasipiktinimą sukėlė ir ant podiumo pasirodęs žirgas – juo įjojo modelis Charlotte Casiraghi. Sprendimas turėjo atiduoti duoklę pačiai Gabrielle Chanel, kuri labai mėgo jodinėti ir į madą atvėrė kelią kelnėms. Tik šiandien publika tame įžvelgė tik gyvūno kankinimą.

Chanel madų šou Paryžiuje 2022

Apie tai rašoma paskyroje @diet_prada: „Taip negalima, tai žirgo išnaudojimas. Vien dėl pasirodymo – kaip kokiam cirke“.

Kiti komentatoriai stojo ginti „Chanel“ mados namų sprendimą – esą, žirgai specialiai treniruojami ir jiems pasirodyti prieš auditoriją normalu, jokio papildomo streso.

Chanel madų šou Paryžiuje 2022

Pastaruoju metu „Chanel“ jau ne vieną kartą atsidūrė viešos diskusijos centre. 2021 metų pabaigoje prekės ženklas sulaukė kritikos dėl Advento kalendoriaus, kuriame buvo pigūs suvenyrai ir vos keli kosmetikos produktai, o kainavo jis išties brangiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)