Jei vis dar sukate galvą, kuri mama, o kuri dukra, pagelbėsime – 41-erių Sky nuotraukoje žvelgia iš kairės, o jos mama Wendy Ida – iš dešinės.

Kokia gi šios brandaus amžiaus moters amžinosios jaunystės paslaptis?

Deja, moteriai tenka pripažinti, kad greitos pagalbos nėra, o jos išvaizda – tai intensyvių treniruočių režimo rezultatas. Sporto salėje neįtikėtinai jaunai atrodanti moteris kasdien praleidžia 1,5 val. ir šios rutinos ji laikosi jau daugiau nei du dešimtmečius.

Lankytis sporto klube W. Ida pradėjo, kai jai buvo 43-eji, padėjusi tašką nelaiminguose moters meilę sau mažinusiuose santykiuose. Šiandien ji – Los Andžele itin paklausi kūno rengybos trenerė ir gyvenimo būdo mokytoja.

„Man 64-eri ir esu geriausios formos savo gyvenime, kai pasakau, kiek man metų, žmonės manimi netiki, prašo parodyti vairuotojo pažymėjimą; jie sako, kad atrodau vos perkopusi 30-metį, yra buvę, kad 22-ejų žmogus manė, kad esu jo bendraamžė“, – pasakojo W. Ida. „Kai būnu kartu su Sky, žmonės mano, kad esame seserys, – tai nutinka labai dažnai“, – tikino puikiai atrodanti moteris.

W. Ida kasdien ne tik atlieka širdies raumens stiprinimo pratimus ir kilnoja svarmenis sporto salėje, bet ir bėgioja. Taip pat ji mėgsta šokti salsą ir hiphopą. Būdama 57-erių ji pirmą kartą dalyvavo kūno rengybos varžybose, o 60-ąjį gimtadienį atšventė pasiekdama Gineso rekordą – per minutę atliko 37 atsispaudimus nuo žemės su šuoliuku (angl. burpees).

Šiuo metu išskirtinė moteris deda pastangas, kad įkvėptų kitus palaikyti gerą formą nepriklausomai amžiaus. „Noriu būti įkvėpimu visiems, kurie sako, kad yra per seni ir negali to padaryti“, – entuziastingai tikino ji. „Bent šiek tiek mankštinkitės, neigiamas atsakymas netinkamas“, – patarimus dalijo W. Ida. Ši pamokanti istorija daugeliui net ir perpus jaunesnių žmonių atrodo įspūdinga, tuo pačiu šiek tiek bauginanti, tačiau neabejotinai įkvėpianti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)