Paėjusią savaitę 11 m. Shaydenas Walkeris iš Teksaso neplanuotai tapo garsenybe, kai tiktoke pasirodė filmuotas reportažas apie tai, kaip jis prašo pagalbos.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Shaydenas patraukia eina pas kaimynus Brennaną ir Angel Ray, pakeliui apsigalvoja, bet po pusvalandžio vis dėlto sugrįžta ir paskambina į duris. Berniukas klausia kaimynų, gal jie pažįsta 11 ar 12 metų vaikų ir atvirai pripažįsta, kad jam siaubingai trūksta draugų.

Brennanas mosteli ranka į netoliese esantį namą, prie kurio matyti keli Shaydeno amžiaus vaikai, bet jis atsako: „Jie nebėra mano draugai, nes tyčiojasi iš manęs.“ Tada berniukas teiraujasi, gal kaimynai turi vaikų; atsakymas – taip, tik kaimynų mergaitei dveji metai.

Tai išgirdusio Shaydeno veidas nušvinta, jis atsako: „Man labai patinka dvimečiai, jie – nuostabiausi vaikai, kokie tik gali būti.“

Kaimynas Brennanas pažadėjo pakalbėti, jei sutiks Shaydeno amžiaus vaikų.

Jautrų vaizdo įrašą galite pamatyti čia:


Po šio pokalbio Brennanas panoro kaip nors padėti berniukui. Jis atidarė paramos svetainę internete „GoFundMe“ (šiuo metu ji uždaryta, nes surinkta net 37 tūkst. dolerių), kad Shaydenas ir jo šeimos nariai galėtų nusipirkti reikiamų daiktų mokyklai, žaidimų, nuvykti į pramogų parką.

Televizija „Fox19“ pasikvietė Shaydeną ir jo mamą Krishną Patterson pakalbėti apie žaibiškai išplitusį filmuotą reportažą ir apie patyčias.

Berniukas teigė ketinantis dalį surinktų pinigų skirti labdarai, o už likusius pirkti reikmenų mokyklai bet patinkantiems daiktams.

Berniuko mama Krishna pabrėžė, kad svarbiausia – ne pinigai, svarbu atkreipti dėmesį į skaudžią patyčių temą.

Shaydenas turi dėmesio deficito hiperaktyvumo sutrikimą, nepaklusnumo sutrikimą (angl. oppositional defiant disorder), jam diagnozuotas autizmo spektro sutrikimas. Dėl šių veiksnių berniukas kenčia atskirtį mokykloje, teigė jo mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją