Homoseksualų pora, kurią „TikTok“ seka daugybė žmonių, buvo sulaikyti Rusijoje. Vaikinai draugauja jau dvejus metus, o susipažino pažinčių programėlėje.

Pora „TikTok“ tinkle turi 740 tūkst. sekėjų, „YouTube“ jų kanalą prenumeruoja 65 tūkst. žmonių. Internete vaikinai atvirai dalijasi savo asmeninio gyvenimo detalėmis.


Prie poros balandžio 5 dieną apie pirmą valandą dienos priėjo pareigūnai ir išvežė į vietos policijos nuovadą. Kaip skelbė „Newsweek“, Xu kitą dieną po sulaikymo stojo prieš teismą ir buvo pripažintas kaltu dėl pozityvaus „netradicinių seksualinių santykių pateikimo nepilnamečiams“. Pagal Rusijos prezidento kovos su homoseksualumo propaganda įstatymą tai nusikaltimas. 21 metų vaikinas laikomas deportacijos centre ir kitą savaitę greičiausiai bus išsiųstas į Kiniją.

Vaikino advokatas bandė teigti, jog poros turinys socialinėje žiniasklaidoje įstatymo nepažeidžia, nes jie negali būti atsakingi už tai, kokio amžiaus žmonės jį žiūri.

Rusijoje gimęs G. Gogišvilis taip pat stos prieš teismą, jam gresia ir piniginė bauda. Vaikinas „Newsweek“ sakė, jog pora ketina ginčyti Xu nuosprendį ir situaciją apibūdino kaip „pragarą žemėje“.

V. Putinas kovai su homoseksualumo propaganda skirtą įstatymą priėmė 2013 metais. Juo draudžiama „reklamuoti netradicinius seksualinius santykius nepilnamečiams. Taip pat uždrausta ir vaivorykštės „Pride“ vėliava.

2022 metų gruodį Rusijos prezidentas ratifikavo įstatymo pataisą, pagal kurią „homoseksualumo propaganda“ draudžiama visiems, taip pat draudžiama su nepilnamečiais kalbėti translytiškumo klausimais. Įstatymą LGBT+ bendruomenė smerkia kaip bandymą užsimerkti prieš opias šiuolaikinės visuomenės problemas.

G. Gogišvilis žurnalistams sakė: „Labai išsigandome... Kažkoks pragaras žemėje, nes nutiko kažkokia nesąmonė. Pareigūnas mums paaiškino, kad viskas ne dėl to, kad Haoyangas su savimi neturėjo dokumentų, o dėl to, kad turime atsakyti dėl homoseksualumo propagandos, ir kad mano vaikinas bus deportuotas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)