Jeigu Helovino filmai gali būti vertinami kaip šioks toks barometras, tuomet per Heloviną visada nutinka tik blogų dalykų. Manote, kad visa tai viso labo Holivudas, ir ši diena iš tikrųjų niekuo nesiskiria nuo kitų? Dauguma atvejų, taip, tai tiesa, bet tikrai ne visada. Ir čia pateikiamos kelios istorijos labai aiškiai įrodo, kodėl, rašo rd.com.

Po studento smūgio – Harry Houdini mirtis

Garsusis magas Harry Houdini gyrėsi, kad jam galima smogti į pilvą, o jis nenugrius. 1926 metų spalio 22 dieną McGillio universiteto studentas pasidomėjo, ar magas gali savo žodžius įrodyti. Žinoma, H. Houdini pareiškė, kad už savo žodžius gali atsakyti, tačiau keturi studento smūgiai buvo lemtingi – jį kaip reikiant surietė skausmas. Po dvi dienas trukusių kančių, magas nusprendė, kad be medikų pagalbos visgi neišsivers. Gydytojai nustatė, kad jam ūminis apendicitas, magas labai karščiavo. Nepaisydamas medikų perspėjimų, H. Houdini, užuot gulęsis į ligoninę skubiai operacijai, surengė dar vieną magijos pasirodymą. Nusileidus uždangai, magas susmuko. Nors jam ir buvo pašalintas apendicitas, Heloviną dieną, apsuptas šeimos, didysis magas mirė.

Liūdnai pasibaigęs pokštas

Tradicija per Heloviną mėtyti kiaušinius iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip tikrai nekaltas pokštas – deja, kartais jis gali netgi baigtis mirtimi. Būtent taip nutiko 21 metų duomenų analitikui Karlui Jacksonui iš „Morgan Stanley“, kuris įprastai per Heloviną nekišdavo nosies iš namų, nes matė, jog tai pavojinga. Pasirodo, ne veltui – 1995 metų spalio 31 dieną išsipildė baisiausias jo košmaras, skelbia „New York Times“. K. Jacksonas nusprendė iš vakarėlio pasiimti savo merginos sūnų. Pakeliui paaugliai kiaušiniais apmetė jo automobilį, taigi vaikinas išlipo su jais pasikalbėti. Jam lipant atgal į automobilį, vienas iš pokštininkų išsitraukė ginklą ir šovė jam į galvą. Šūvis buvo mirtinas.

Dingo be pėdsakų

Net ir šiandien niekas nežino, kas nutiko Penn universiteto aspirantei 39 metų Hyun Jong Cindy, kuri 2001 metais po vidurnakčio išėjo iš Helovino vakarėlio ir dingo kaip į vandenį. Ankstų rytą moteris, vis dar vilkėdama šventinį triušio kostiumą, stabtelėjo pas draugą. Maždaug ketvirtą ryto jis ją parvežė namo. Lengvai apgirtusi Cindy grįžo namo ir pasidėjo daiktus – kuprinę ir mobilųjį. Ji netgi spėjo nusiimti priklijuojamas blakstienas. Ir dingo. Daugiau jos niekas niekada nebematė. Tyrėjai nenustatė jokio nusikaltimo, niekas nebandė pasinaudoti jos kreditinėmis ar telefonu. Galiausiai byla buvo įšaldyta.

Serijinio žudiko išpranašauta žmogžudystė

Aštuntą XX amžiaus dešimtmetį Davidas Berkowitzas liūdnai pagarsėjo kaip serijinis žudikas, pravarde Samo sūnus. Tik nedaugelis žino, kad jis taip pat prognozavo ir ateitį – na, bent jau tam tikra prasme. Kai savo namuose Manhatane ankstyvą 1981 metų Helovino rytą buvo sumušti ir nušauti 39 metų Ronaldas Sismanas ir dvidešimtmetė Elizabeth Platzman, D. Berkowitzas kalėjo kalėjime, skelbia „The New York Times“.

Kitas kalinys tvirtino, kad Samo sūnus jam anksčiau sakęs, kad kultas planuoja tokį žiaurų nusikaltimą. D. Berkowitzas jam netgi galėjęs tiksliai apibūdinti aukų butą, nors jame niekada gyvenime nesilankė, tačiau galiausiai policijai nepakako įrodymų jį kaip nors susieti su šiuo nusikaltimu.

Helovino asociatyvi nuotrauka

Pabaisos iš tikrųjų egzistuoja

Tai visų tėvų košmaras: vaikas po Helovino grįžta namo su nuodingais saldainiais. Viena per Heloviną nutikusių šiurpių istorijų, paskatinusių šią baimę, įvyko 1974 metais, kai buvo nužudytas mažas berniukas Timothy O‘Bryanas. Aštuonmetis iš Teksaso mirė Helovino naktį suvalgęs užnuodytą saldainį. Šis nusikaltimas siaubingas dar ir dėl to, kad saldainį užnuodijo ne koks nuo persirengėlių vaikų, kaulijančių saldinių, pavargęs kaimynas, o paties berniuko tėvas, norėjęs gauti vaiko gyvybės draudimo pinigus.

Raštelis

Oregone gyvenanti amerikietė „Kmart“ parduotuvėje 2012 metais įsigijo kapų priežiūros rinkinį. Viduje rado raštelį. Raštelį rašė fabriko darbuotojas iš Kinijos, kuris tvirtino, kad jis ir jo kolegos kankinami, yra paversti vergais priverstinio darbo stovyklose, kur pluša po 15 valandų per dieną ir už tai negauna nė centro. Kinas meldė, kad tas, kas ras jo laiškelį, jį perduotų Pasaulio žmogaus teisių organizacijai. Moteris būtent tai ir padarė. Po kelių mėnesių darbo stovykla buvo demaskuota, o laiškelio autorius – išlaisvintas.

Žudiko kostiumas

Tai buvo 1957 metai. Helovino naktis. Porelė kaip tik ruošėsi gultis, kai išgirdo durų skambutį. Buvo jau labai vėlu, bet vyras nuėjo jų atidaryti, pasirengęs vėlyvus svečius pavaišinti saldainiais. Tik viskas nutiko kiek kitaip – kaukę dėvinti persona namų šeimininką mirtinai pašovė tiesiai į krūtinę. Ar svečiui neįtiko pasiūlytas saldainių asortimentas? Ne visai. Kaip vėliau paaiškėjo, žudikas buvo mergina moters, su kuria romaną buvo užmezgusi namų šeimininkė.

Dingusysis

1955 metais Helovino dieną Marilyn Damman nusprendė apsipirkti Long Ailando „Food Fair“. Kartu pasiėmė vaikus – dvejų Steveną ir septynių mėnesių Pamelą. Paprašiusi Steveną elgtis gražiai ir prižiūrėti mažąją sesutę, vaikus paliko lauke, o pati užėjo į parduotuvę. Grįžusi po dešimties minučių vaikų neberado. Netrukus netoliese vežimėlis su mažąja Pamela atsirado, tačiau Stevenas prapuolė. Jis taip ir nebuvo rastas.

Nepamesk galvos

2017 metais Gryno apygardoje JAV Tenesio valstijoje nutiko keistas dalykas – policijos pareigūnai sulaukė panikos ištikti vyro skambučio. Jis aiškino, kad prie įvažiavimo į kaimynų kiemą guli lavonas be galvos. Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad namų šeimininkas kiek per anksti į kiemą išnešė Helovino dekoraciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)