1981 m. gruodžio 11 d. Margy Palm ieškojo kalėdinių dovanų ir užsuko į parduotuvę „Kmart“ San Antonijaus (Teksaso valstija) priemiestyje. Kai ji išlipo iš automobilio, prie jos priėjo Stephenas Morinas ir, pagrasinęs ginklu, liepė nuvežti į autobusų stotį, iš kurios planavo vykti į Ostiną, rašo people.com.

Iš pradžių moteris nežinojo, kad S. Morinas buvo įtariamas per kelerius metus nužudęs daugiau nei 30 žmonių, daugiausia moterų, ir ieškomas policijos. Teisėsaugos pareigūnų teigimu, S. Morinas prisistatydavo keliais išgalvotais vardais, o savo nusikaltimus įvykdė keliaudamas iš vienos valstijos į kitą.

Dabar 72-ejų metų amžiaus M. Palm nurodė, kad tvirtas tikėjimas ją apsaugojo tas aštuonias lemtingas valandas ir netgi padėjo jai priversti S. Moriną pasikeisti. Sėdėdama savo miesto visureigio keleivio vietoje (vairavo žudikas), ji pamėgino iš jo išvaryti blogį: „Piktosios dvasios, palikite jį ramybėje! Nebegriaukite jo gyvenimo ir negriaukite manojo!“

Ji netgi parodė pagrobėjui savo užrašų knygelę, kurioje buvo ranka perrašytų Šventojo Rašto ištraukų.

Anot. M. Palm, S. Morinas nebuvo patenkintas jos religiniais komentarais, bet paskui jos atsiprašė, maldavo Dievo atleidimo ir netgi pareiškė, kad „daugiau nieko nežudys“. Galiausiai jis paleido pagrobtą moterį.

„Sėdėti automobilyje su žudiku buvo labai keista... Aš jo gailėjausi, bet visgi galėjau tapti dar viena auka,“ – „Vanity Fair“ sakė ji ir pridūrė, jog pamatė, kaip „jis pasikeitė“. S. Morinas buvo suimtas kitą dieną.

Įdomu tai, kad tarp M. Palm ir S. Morino užsimezgė draugystė. Žudikas jai skambindavo iš kalėjimo ir siuntė kalėdinius atvirukus. S. Palm jį aplankė maždaug 15 kartų. Moters teigimu, jiedu kalbėdavo daugiausia apie dvasingumą.

„Susidraugavau su serijiniu žudiku, – pareiškė ji. – Iš tikrųjų tapome bičiuliais.“

Už žmogžudystes nuteistas S. Morinas tapo krikščionimi, bet jo aukos abejoja atsivertimo nuoširdumu.

1980 m. nuo S. Morino nukentėjusi Sarah Davis sakė: „Mano senelis buvo pastorius, tikiu Dievą, bet nežinau, ar S. Moriną buvo galima išgelbėti.“

Kita auka, kurią S. Morinas kankino ir prievartavo, kai jai buvo 14-a, žurnalui pareiškė: „Jis tiesiog ieškojo būdo išvengti mirties bausmės.“

1985-aisiais Teksaso valstijoje S. Morinui buvo įvykdyta mirties bausmė suleidžiant injekciją. Jam buvo 34-eri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją