Į turnyrus – iš visos Europos

Visų „Comic Con Baltics 2023“ lankytojų lauks įspūdinga žaidimų bei technologijų erdvė, kurioje – galimybė atrasti karščiausias naujienas bei inovacijas, dalyvauti bei stebėti įtraukiančius vaizdo bei e-sporto žaidimų turnyrus. Pastarieji tapo priežastimi vizitą į Vilnių susiplanuoti žaidimų mėgėjams ne tik iš Lietuvos, bet ir iš skirtingų Europos šalių.

„Žaidimų bendruomenės užsidegimas renginiu – milžiniškas! Dėl šios priežasties labai stengiamės suteikti jiems platformą išbandyti, įsitraukti ir net patiems kurti kažką nuostabaus. Šiemet renginyje organizuosime net septynis skirtingų žaidimų turnyrus. Kai kurių iš jų atrankos tarptautiniu mastu prasidėjo jau prieš keletą savaičių, o kituose galės dalyvauti visi norintys renginio lankytojai. Tad įtraukiančios veiklos netrūks tiek norintiems pažaisti, tiek pažiūrėti, kaip žaidžia kiti“, – pranešime spaudai pasakoja Šarūnas Tamulis, vienas iš „Comic Con Baltics 2023“ renginio organizatorių.

Dar rugsėjį prasidėjo atranka į renginyje vyksiantį tarptautinį „Trackmania“ lenktynių žaidimo turnyrą. Tarp atrinktų TOP16 žaidėjų, „Trackmania“ mėgėjai iš Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Lenkijos, Latvijos, Lietuvos. Renginyje lankytojai galės stebėti finalines žaidimo kovas.

E-sporto plėtra

Kita ryški šių metų renginio naujiena – kultinio žaidimo „League of Legends“ turnyras, ties kuriuo bendradarbiaujama su oficialiais žaidimo kūrėjais bei vystytojais „Riot Games“ bei „Challengermode“.

„Naujoji partnerystė mums atvėrė galimybę turėti visus tinkamus įrankius, kokius tik gali suteikti žaidimo kūrėjas, organizuojant tokio lygio turnyrą. Tai – labai didelis žingsnis tolimesnei elektroninio sporto kultūros plėtrai ne tik renginyje, bet ir Baltijos šalyse. Na, o žaidėjams – geriausia įmanoma „League of Legends“ patirtis“, – sako renginio organizatorius.

„League of Legends“ žaidimo turnyro atrankos etapai jau įvyko, o finalinės kovos vyks spalio 21 d. pagrindinėje „Comic Con Baltics 2023“ žaidimų kultūros scenoje.

Renginio penktadienį bei šeštadienį lankytojai turės galimybę stebėti ir „Counter-Strike 2“ turnyrų finalinius etapus.

Pirmojo technologinio sporto turnyras – visiems norintiems

Apsilankiusiųjų žaidimų entuziastų lauks galimybė ne tik stebėti, bet ir išbandyti patiems save. Renginio metu vyks visame pasaulyje populiarių „Street Street Fighter 6“, „Guilty Gear Strive“, „Tekken 7“. Turnyrų atrankinės kovos vyks atskirame renginio žaidimų erdvės stende visomis „Comic Con Baltics 2023“ dienomis. Finalinės kovos suplanuotos renginio šeštadienį bei sekmadienį pagrindinėje žaidimų kultūros scenoje.

„Naujiena, kuri šiemet, tikime, nudžiugins daugumą lankytojų – galimybė išbandyti pirmąjį pasaulyje papildytos realybės technologinį sportą „Hado“. Kartu jam renginio metu organizuosime ir atskirą turnyrą, kuriame sudalyvauti galės kiekvienas norintis“, – sako Š. Tamulis.

Renginio metu „Litexpo“ bus įrengta speciali „Hado“ technologinio sporto erdvė.

Aktorius iš legendinio žaidimo

Tarp technologinių įdomybių, renginyje apsilankiusiųjų lauks ir ypatinga galimybė gyvai susipažinti su TOP50 populiariausių pasaulio žaidimų sąraše esančio „God of War“ balso aktoriumi Sunny Suljic. „God of War“ serija garsėja vienomis nuožmiausių kovos scenų ir vienais įsimintiniausių veikėjų visoje kompiuterinių žaidimų istorijoje, tad ryškų vaidmenį atlikęs S. Suljic gerbėjams atskleis itin intriguojančio projekto užkulisius.

„Comic Con Baltics 2023“ vyks Vilniuje jau šių metų spalio 20-22 dienomis. Šį savaitgalį „Litexpo“ erdvės pavirs į tikrą populiariosios kultūros visatą. Joje – ir susitikimai su aktoriais iš ryškiausių pasaulio kino bei televizijos projektų, tokių kaip „Stranger Things“, „The Witcher“, „Breaking Bad“, naujausių kompiuterinių žaidimų bei technologijų pristatymai, didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, pranešimai ir diskusijos, interaktyvi šeimų bei daug įdomybių pasiūlysianti prekybininkų erdvė.

Spalio 20 diena renginyje skirta mokykloms. Su Kultūros pasu įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją