Televizijos kanalo NBC2 žurnalistė Kyla Galer iš automobilių stovėjimo aikštelės Fort Majerso mieste rengė reportažą apie priartėjusį uraganą Ianą, kai žiūrovų dėmesį patraukė ant jos mikrofono pritvirtinta apsaugos priemonė.

„NBC2 praktikuoja saugius reportažus siaučiant uraganui Ianui“, – tviteryje ironizavo vienas žiūrovas. „Nejaugi @NBCNewsNow iš tikrųjų parodė šią moterį, kuri sau prie veido laikė mikrofoną, apmautą prezervatyvu?“, – stebėjosi kitas komentatorius.

Reporterė netruko sureaguoti savo instagramo paskyroje. „Daugybė žmonių klausinėja, kas užmauta ant mano mikrofono. Užmauta būtent tas, ką ir pagalvojote. Tai – prezervatyvas, kuris padeda apsaugoti įrangą. Jokiu būdu negalime sušlapinti šių mikrofonų. Lauke smarkiai pučia vėjas ir gausiai pila lietaus, todėl nieko kito nelieka, kaip tik mikrofoną apsaugoti prezervatyvu“, – aiškino K. Galer.

K. Galer kolega, kanalo „ABC7” žurnalistas Jeffas Butera viešai pasidalijo iš arti padaryta reporterės mikrofono nuotrauka. Jis tviteryje šią nuotrauką išplatino kartu su šelmišku prierašu: „Praktikuojame saugų reportažų apie uraganus rengimą“.

„Tikrai taip, tai – prezervatyvas. Niekas kitas geriau mikrofono neapsaugo nuo vandens. Mano kolegė Kyla Galer iš „Waterman Broadcasting” korporacijos sulaukė daugybės klausimų. Na, bent jau patyrėme tokią vėjavaikišką akimirką siaučiant šiai bjauriai audrai“, – tviteryje rašė J. Butera.

Šis juokingas incidentas nutiko įvyko blogėjant oro sąlygoms Floridos vakarinėje pakrantėje: uraganas Ianas ten jau siaubia Neiplsą, sukeldamas rekordinio aukščio audros bangas ir smarkius vėjus, kurių greitis viršija 28 km/h.

Fort Majerso apylinkėse paskelbtas ne vienas perspėjimas dėl ekstremalaus vėjo. Ekspertai gyventojus įspėja apie daugiau nei 5 metrų aukščio bangas.

Kiek anksčiau Floridos valstijos gubernatorius Ronas DeSantisas įspėjo gyventojus, kad jau per vėlu „saugiai evakuotis“ iš kai kurių apygardų, kurios atsidūrė uragano kelyje. „Dabar jau galima tik pralaukti“, – pabrėžė gubernatorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)