Socialinis tinklas „Facebook“ apribojo platinimo galimybes nurodydamas, kad reklaminiais pranešimais neleidžiama skatinti suaugusiems skirtų ir seksualumą keliančių produktų naudojimo. Nepatvirtintas net ir cenzūruotas viršelis nurodant: “Mes neleidžiame reklaminių pranešimų, kuriuose rodoma per daug žmonių odos”.

„Neleisti platinti net cenzūruoto viršelio, kuris yra ne nuotrauka ir kuriame nėra jokio realaus asmens ir jokios odos – nesusipratimas. Draudimą ginčijome siųsdami laiškus „Facebook“ pagalbos centrui, bet rezultatas nepasikeitė. Apribojo ir skaitmeninė publikavimo platforma Issuu, reikalaudama skaitytojų prisijungti,“ – sako žurnalo redaktorė Elinga Noreikaitė.

Iliustracijas specialiai lietuviškam žurnalui kūrė žinomas portugalų iliustratorius God Mess. Darbuose interpretuojamos visuomenėje Lietuvoje susipriešinimą keliančios temos: translytiškumas, LGBT, religija, valiuta, istorija ir krepšinis.

„Atspirtimi tapo prisiminimai iš mano apsilankymo Lietuvoje ir surinkta informacija apie aktualijas. Iliustracija „Siuvenyras“ su dešimties litų kupiūra – simbolinė žinutė lietuviams nuo LGBT bendruomenės, raginanti žvelgti toliau, o „Gimęs čia“ – lietuvių aistra krepšiniui ir iš to atsirandantis kurioziškas fanatizmas,“ – aiškina iliustratorius God Mess.

„Kontroversiška iliustracija su erekcijos ištiktu karaliumi Mindaugu susilaukė pasipiktinimo dėl istorinių simbolių trypimo. Nereikia įsižeisti, caralho (tariama karaljo) portugalų kalboje reiškia penis, tai kalbų (ne)sutapimas – tarpkultūriniai mainai nėra varžytinės „kieno istorija didingesnė“, kodėl nesugebame tiesiog nusijuokti,“ – svarsto E. Noreikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)