Klasikinės ir didvyrių tematikos kalendoriuose įmažinti ugniagesiai iš Australijos aviacijos, kariuomenės ir miestų ugniagesių tarnybų. Kačių, šunų ir žirgų tematikos kalendoriuose ugniagesiams draugiją palaiko fotogeniški atitinkamo kalendoriaus keturkojai. Šiuose kalendoriuose ugniagesiams ant pečių tupi kačiukai, šuniukai laikomi rankose tarsi kūdikiai, o žirgai efektingai stovi šalia ugniagesių. Mišrių gyvūnų leidime svečiuojasi koalos, ančiukai ir kiti mieli gyvūnai.


Australijos ugniagesių kalendoriai leidžiami nuo 1993 metų, ir nuo pat pradžių jų tikslas yra surinkti pinigų labdarai. Už kalendoriaus pardavimus gautos lėšos skiriamos įvairioms Australijos organizacijoms, įskaitant gyvūnų prieglaudas ir vėžio tyrimų organizacijas.

Prieš trejus metus Australijos ugniagesių kalendorius dalį lėšų taip pat pradėjo skirti JAV labdaros įstaigoms – tai buvo padėka Amerikos gyvūnų mylėtojams ir gelbėtojams, palaikiusiems Australiją ir jos gyvūnus per sunkų 2019 – 2020 metų miškų gaisrų sezoną.


Šiais metais pajamos, gautos už 2024 metų kalendorių, bus skirtos tokioms Australijos labdaros organizacijoms kaip Byron Bay laukinių gyvūnų ligoninė ir Vėžiu sergančių vaikų fondas. Dalis pinigų atiteks ir Jungtinių Valstijų „Greater Good Charities“ programai „Rescue Rebuild“.

„Greater Good Charities“ yra nepaprastai dėkinga už nuolatinę Australijos ugniagesių kalendoriaus paramą. Iš kalendoriaus pardavimų surinktos lėšos bus skirtos laukinių gyvūnų reabilitacijos įstaigos remontui, kuris atliekamas pagal mūsų „Rescue Rebuild“ programą. Dėl šių dosnių aukų ši įstaiga galės pasirūpinti didesniu kiekiu gyvūnų ir apsaugoti nykstančias rūšis, kurios yra gyvybiškai svarbios mūsų ekosistemai“, - pranešime sakė „Greater Good Charities“ augintinių programos viceprezidentas Zachas Bakeris.


Australijos ugniagesių kalendorius pasiekia daugiau nei 90 šalių. Itin gausų gerbėjų būrį jis turi Šiaurės Amerikoje. Siekdamas pripažinti šiuos gerbėjus, Australijos ugniagesių kalendorius į 2024 metų leidimus įtraukė du Amerikos ugniagesius ir vieną Kanados ugniagesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją