Dvidešimtmetė Eve Gilles iš šiaurinės Prancūzijos gražiausia šalies mergina, stebint 7,5 mln. televizijos žiūrovų, buvo karūnuota šeštadienį. Karūną jai uždėjo praeitų metų nugalėtoja Indira Ampiot.

Bėda ta, kad grožio konkurso organizatoriai sulaukė daugybės kritikos, kodėl teisėjai gražiausia išrinko, esą, androginiškos išvaizdos merginą.

„Mes įpratę prie gražuolių ilgais plaukais, tačiau aš nusprendžiau rinktis androginiškesnę trumpų plaukų šukuoseną“, – sakė pati nugalėtoja. Be to, mergina savo titulą įvardija kaip „įvairovės“ pergalę ir pridūrė, kad niekas neturėtų diktuoti, kaip ji turi atrodyti: visos moterys skirtingos, visos unikalios, visos gražios“.

Gražiausią Prancūzijos merginą renka komisija ir žiūrovai, jų balsai vienodai svarbūs. Nors žiūrovų balsavime E. Gilles liko trečia, komisija jai skyrė pirmą vietą.

Per 103 metus trunkančią grožio konkurso istoriją tai pirmasis kartas, kai jį laimi trumpus plaukus turinti mergina.

„Mis Prancūzija“ jau nebe grožio konkursas, o kažkoks „woke“ kultūros renginys“, – piktinosi vienas komentatorius tinkle X. Tokių nuomonių būta ir daugiau: žmonės kaltina E. Gilles visuomenei brukant „woke“ kultūros vertybes.

Tik labai greitai kritikai neturėjo kito pasirinkimo – tik nutilti, nes naujoji „Mis Prancūzija“ sulaukė neįtikėtino palaikymo.

Vienas gerbėjas parašė: „Galbūt kažkam naujoji „Mis Prancūzija“ ir nėra grožio įsikūnijimas, bet prikišti jai „woke“ vertybes vien dėl to, kad jos plaukai trumpi, yra paprasčiausias absurdas“, – teigia vienas gynėjas.

„Eve Gilles yra naujoji „Mis Prancūzija“, ir tas piktas lojimas to tikrai nepakeis. Ji tiesiog nuostabi. Juk ji ne translytė, niekada apie tai nekalbėjo, tačiau kažkodėl pusė komentarų neigiami, nes ji turi trumpus plaukus“, – piktinosi kitas.

Prancūzijos parlamentarė Sandrinne Rousseau stojo E. Gilles pusėn ir pareiškė: „Taigi, Prancūzijoje 2023 metais mes progresą vertiname pagal, kokio ilgio moters plaukai?“. Politikė taip pat pasirinkusi labai trumpų plaukų šukuoseną, kuri savo laiku buvo tapusi svarbiu Prancūzijos „MeToo“ judėjimo simboliu.

Kita Prancūzijos deputatė Karima Delli socialinėje žiniasklaidoje parašė: „Didelė parama Eve Gilles, mūsų naujai „Mis Prancūzijai“, neapykantos žinučių ir žiaurumo akivaizdoje! Kritikai, pasprinkite savo nuodais. Ji ne tik be galo graži, bet ir protinga mergina!“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)