Riebalų nusiurbimo operaciją atliko privačia praktika besiverčiantis gydytojas ir anesteziologas, pas kurį L. Andrade buvo užrašę jos artimieji, nurodoma San Paulo pietryčiuose veikiančios ligoninės išplatintame pranešime.

Praėjus maždaug dviem su puse valandos po operacijos L. Andrade širdis sustojo, rašo „Daily Mail“.

„Operaciją teko nutraukti, o atlikti tyrimai padėjo nustatyti daugybinę trombozę, – nurodo ligoninės atstovai. – Pacientė buvo perkelta į intensyviosios terapijos skyrių, kur jai buvo taikomas medikamentinis ir hemodinaminis gydymas.“

Antradienį 5.30 val. vietos laiku buvo konstatuota, kad L. Andrade mirė. Mirties priežastis – plautinės arterijos užsikimšimas.


Operaciją atlikęs gydytojas, kurio pavardė neskelbiama, iki trečiadienio ryto jokių komentarų nepateikė.

„Jaučiuosi it subyrėjęs, išgyvenu didžiausią savo košmarą. Praradau dalį savęs“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė Joao Hadadas, su kuriuo L. Andrade siejo dvejus metus trukusi artima bičiulystė.

„Mes kūrėme nuostabius santykius, stengėmės įgyvendinti savo svajones, – pridūrė jis. – Man tu – daugiau nei mergina. Man tu esi ir būsi amžinoji partnerė ir mano meilė. Tu mano šviesa, mano princesė. Prašau ir toliau iš aukštybių saugoti mane ir visus kitus. Visada tave mylėsiu, myliu dabar ir mylėsiu visą amžinybę!“


Apgailestavimą dėl staigios L. Andrade mirties pareiškė Brazilijos futbolo žvaigždė Neymaras. Jis tai padarė praėjus dienai po to, kai vagys įsilaužė į jo širdies draugės namus, kuriuose ši gyveno su mėnesio laiko judviejų dukra, ir paėmė įkaitais jos tėvus.

„Liūdna diena ir dvi labai blogos žinios. Pirmoji – apie išpuolį, per kurį nukentėjo Brunos Bincardi tėvai. Dabar, ačiū Dievui, viskas susitvarkė! Antroji – apie draugės mirtį. Reiškiu užuojautą visai jos šeimai. Lai Dievas mielaširdingai priima Luaną“, – parašė Neymaras.

Brazilų banglentininkas Gabrielis Medina kritiškai atsiliepė apie operaciją, kuriai ryžosi jo draugė L. Andrade. Jisai pažėrė kaltinimų socialiniams tinklams už nuolatos publikuojamą turinį apie tai, kaip moterys siekia turėti tobulą kūną.

„Tik per tą „paprastą“ estetinę procedūrą šiandieną aš netekau draugės. Pasaulis tapo siurrealus. Tokie yra visi žmonės, ypač jūs, moterys. Reikia nedelsiant padaryti galą „tobulų“ kūnų standartų, kurių neįmanoma pasiekti, propagavimui per „Instagram“, – parašė jis.


„Kam rizikuoti gyvybe dėl visiško nieko? Aš šito negaliu suprasti, – pridūrė jis. – Esame jauni, todėl turime ir kitokių priežasčių jaustis gerai, būti sveiki ir gražūs. Netikras pasaulis ilgainiui pražudys vis daugiau ir daugiau jaunų žmonių.“

Gydytojas Eduardo Teixeira, dirbantis Brazilijos plastinės chirurgijos koledže, bendraudamas su šalies žiniasklaidos kanalu „Metropoles“ nurodė, kad L. Andrade atlikta procedūra yra tokia, kaip bet kuri kita.

„Nėra tokių operacijų, kurios nekeltų rizikos, kaip ir nėra tokių medicininių procedūrų, kurių netektų sieti su šiokia tokia rizika, ypač jei jos susijusios su chirurgija, – paaiškino E. Teixeira. – Kadangi vykdoma chirurginė intervencija, reikia sukelti anesteziją – vietinę arba bendrąją.“

Kaip sakė žurnalistų kalbintas plastinės chirurgijos specialistas Diovane Ruaro, Plastinės chirurgijos koledžo prezidentas, L. Andrade sudarė sveiko žmogaus įspūdį.

„Nors priešoperacinė procedūra buvo atlikta tinkamai, įvyko ši tragedija ir tai mus liūdina, – sakė D. Ruaro. – Tikra tiesa, kad plastinės operacijos, įskaitant liposakciją, gali praeiti labai sklandžiai, bet kartais gali sukelti mirtinas komplikacijas.“

L. Andrade gimė ir užaugo San Paule, tačiau prieš keturis mėnesius persikėlė į netoliese esančią Espirito Santo valstiją, kur gyveno su Hadadu.

Nuo balandžio mėnesio L. Andrade prisijungė prie sekmadieniais SBT tinklu transliuojamos laidos „Domingo Legal“ kūrėjų komandos; ji dirbo scenos asistente.

Trečiadienio rytą prie pašarvotos L. Andrade atvykęs laidos vedėjas Celso Portiolli dalydamasis prisiminimais paminėjo, kad per laidos filmavimą sekmadienį L. Andrade buvo puikiai nusiteikusi.

„Tai netikėtas praradimas. Ji buvo kolega. Ji išgyveno labai reikšmingą etapą. Ši žinia man sukėlė šoką. Visa komanda pasijuto sukrėsta“, – sakė C. Portiolli.

L. Andrade buvo įkūrusi nuosavą drabužių firmą „Lukand“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją