Pagrindinio veikėjo asmenybė

Iš mažo Izraelio miestelio kilęs Shimonas Hayutas socialiniame tinkle dėjosi esąs Simonas Levievas – holdingo ir investicijų bendrovės savininko sūnus, taip pat stambus filantropas. Pats L. Levievas turi devynis vaikus, todėl panašu, kad „įsipaišyti“ į milijardieriaus biografiją Simonui buvo gana lengva. Deja, nė vienai merginai neatėjo į galvą mintis šią informaciją patikrinti. Tačiau L. Levievas vėliau buvo priverstas oficialiai atsiriboti nuo netikėtai atsiradusio „giminaičio“ ir viešai paneigti jųdviejų giminystę.

Shimonas Hayutas, dar kitaip žinomas kaip Simonas Levievas

Simonas savo „Instagram“ paskyroje kūrė sėkmingo ir turtingo jaunuolio įvaizdį: jo puslapyje buvo galima išvysti tiek daug brangių prekių ženklų, sportinių automobilių ir kitų prabangaus gyvenimo atributų, jog net pradėdavo akyse raibuliuoti.

Apgaulės schemos esmė

Sh. Hayutas su merginomis susipažindavo per „Tinder“ programėlę, pasiūlydavo joms susitikti, bet netrukus dėl įvairiausių išgalvotų priežasčių pradėdavo iš jų vilioti pinigus. Aferistas pasakodavo, kad jo šeimos valdomas deimantų verslas yra pavojingas, ir dangstydavosi istorijomis, esą jis yra persekiojamas ir kad jo gyvybei yra iškilęs pavojus. Jis teigdavo, kad esant tokiai padėčiai, negali naudotis savo sąskaitomis, ir kreipdavosi pagalbos į merginas, pažadėdamas joms viską grąžinti. Tačiau po to Sh. Hayutas dingdavo iš jų gyvenimo. Neretai jis net persikeldavo į kitą šalį, kur susirasdavo naujų aukų ir vėl griebdavosi savo schemos. Pinigai, gauti iš pirmosios aukos, būdavo skiriami kitai merginai suvilioti, ir taip toliau.

Shimonas Hayutas, dar kitaip žinomas kaip Simonas Levievas

Daug merginų dėl jo net paimdavo paskolas, nes kalba eidavo apie gana stambias keliasdešimties tūkstančių dolerių sumas. Viena auka savo mylimajam surinko net 250 tūkst. dolerių. „USA Today“ duomenimis, ši schema iš merginų visame pasaulyje šiam sukčiui padėjo išvilioti maždaug 10 mln. dolerių.

Nukentėjusios merginos

Felicity Morris dokumentinio filmo herojėmis tapo Pernilla Sjoholm, Cecilie Fjellhoy ir Ayleen Charlotte, nors šio aferisto aukų yra kur kas daugiau. Daugelis jų bandė paduoti Sh. Hayutą į teismą, tačiau kol kas jam pavyko išsisukti nuo rimtos bausmės. Pats Sh. Hayutas filmuotis atsisakė.

Filmo "The Tinder Swindler" stopkadras

Aferisto suėmimas

Izraelio teisėsaugai Sh. Hayutas buvo žinomas jau seniai: į nusikalstamą veiklą jis įsitraukė sulaukęs 20 metų ir buvo teistas už dokumentų klastojimą bei sukčiavimą. Norėdamas išvengti laisvės atėmimo bausmės, 2011 metais, naudodamasis suklastotu pasu, jis išvyko iš Izraelio ir per Jordaniją pateko į Europą.

Filmo "The Tinder Swindler" stopkadras

Europoje jo paieška buvo paskelbta po to, kai jis į savo meilės pinkles pradėjo vilioti merginas. Norvegijos žurnalistai atliko vieną tyrimą, kuris 2019 metais padėjo jį sulaikyti Graikijoje – vėlgi dėl su-klastotų dokumentų. Tuo momentu dėl savo aferų jis jau buvo įtrauktas į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą. Sh. Hayutas buvo perduotas Izraeliui, kur dėl sukčiavimo ir čekių klastojimo jam buvo skirta 15 mėnesių nelaisvės ir 43 tūkst. JAV dolerių bauda. Tačiau vos po penkių mėnesių – 2021 metų gegužę – jis buvo paleistas iš kalėjimo: toks sprendimas buvo susijęs su kalinių skaičiaus mažinimo programa ir koronaviruso pandemija.

Kaltinimai, susiję su dokumentinio filmo herojų apgaudinėjimu, Sh. Hayutui taip ir nebuvo pateikti. Visas savo aukų pretenzijas jis neigė ir vadino jas „merginų išsigalvojimais“.

Filmo "The Tinder Swindler" stopkadras

Kaip yra dabar?

Šiandien Sh. Hayutas vėl yra laisvas žmogus. Maža to, išėjęs iš kalėjimo, jis vėl sugalvojo naują praturtėjimo schemą. Vyro, kuriam dabar 31 metai, reputacija vargu ar nukentėjo. Šiuo metu aktyvių paskyrų socialiniuose tinkluose jis neturi, o jo profilis „Tinder“ yra užblokuotas. Skelbiama, kad šiuo metu Sh. Hayutas gyvena gimtajame Izraelyje ir susitikinėja su vietiniu modeliu.

Shimonas Hayutas, dar kitaip žinomas kaip Simonas Levievas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)