Lietus su žaibais ir perkūnija kilo vakarop ir vis stiprėjo. Škvalas įsisiautėjo prieš 20 valandą ir niokojo medžius, plėšė jų lapus, gatvėse buvo matyti nulaužtos jų šakos. Vis nurimstantis ir įsisiautėjantis škvalas tęsėsi kelias valandas.

Škvalas išbaidė poilsiautojus iš J. Basanavičiaus gatvės. Poilsiautojai skubėjo namo, kavinės liko pustuštės. Vidurnaktį pagrindinė Palangos gatvė buvo tokia tuščia, kad vos kelios naktinius klubus reklamuojančios merginos vaikštinėjo gatve ir ragino praeivius užeiti vidun. Daugelis barų iš karto po vidurnakčio jau užvėrė duris.

Apie 20 valandą Bendruoju pagalbos telefonu buvo pranešta ir apie gaisrą gyvenamajame name. Žaibas trenkė tiesiai į antrąjį namo stogą ir sukėlė gaisrą. Nei gyventojų, nei poilsiautojų tuo metu namuose nebuvo, niekas nenukentėjo. Vis dėlto šeimininkė patyrė materialinių nuostolių.

J. Basanavičiaus gatvėje iki pat 22 valandos vaikštinėjo drąsiausi poilsiautojai. Šie, nepabūgę lietaus, linksminosi kavinėse. Kiti, nespėję grįžti namo, baigščiai slapstėsi po stogeliais ir kavinių prieigose.

Škvalas prasidėjo ne iš karto. Popietę užklupęs lietus buvo ganėtinai stiprus, vos kelias minutes iš dangaus kritę krituliai ne vieną poilsiautoją paliko šlapią iki paskutinio siūlelio.

Staigiai prasidėjęs lietus daugelį poilsiautojų privertė paskubomis ieškoti pastogės ar bent medžio, po kuriuo galėtų išlikti sausi, tačiau kai kuriems šis lietus buvo visiškai nė motais. J. Basanavičiaus gatve žengę poilsiautojai nė nepaspartino žingsnio, priešingai, po pusdienio, praleisto prie jūros, mėgavosi vasarišku lietumi ir gatve žengė besišypsodami.

Kai kurių žmonių reakcijos privertė ir nusišypsoti – vieni nuo lietaus slėpėsi po skėčiais, kuriuos buvo nusinešę pasislėpti nuo saulės paplūdimyje, kiti lyg niekur nieko žengė šaligatviu vedžiodami savo augintinius.

Tiesa, po lietaus išlindusi saulė tebuvo tik trumapalaikė atgaiva. Netrukus prasidėjo stiprus lietus su žaibais ir perkūnija, pakilo ir ne tik medžių viršūnes lankstęs vėjas. Krituliai įsismarkavo kaip reikiant, o vėjas stiprėjo tiesiog akyse.

Nežina, ar ši audra nesugadins šeštadieninės kurorto lankytojų nuotaikos. Ji, vos įsisiūbavusi pasibaigė, tačiau neleido poilsiautojams atsipalaiduoti – vos kelias minutes trukusią ramybę vėl sudrumstė kylantis vėjas ir stiprus lietus.

Daugelis poilsiautojų į kurortą atvyko vėlyvą penktadienio vakarą ir J. Basanavičiaus gatvėje šėlo iki pat ankstyvo ryto.

Beje, šios linksmybės ne visiems baigėsi laimingai. Kai kurie patekančią saulę sutiko ne prie jūros, o policijos pareigūnų arba medikų prieglobstyje.

Praėjusi naktis Palangoje buvo išties audringa: vyrai kumščiais kovojo ir dėl merginų, ir dėl netinkamų batų, ir dėl šaligatvio erdvės, kurios kai kuriems poilsiautojams pritrūko.

Lietaus gaivinama Palanga – nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)