Prabangus gyvenimas

Jūsų gyvenimas atrodo kupinas prabangos: brangios kelionės, įspūdingi automobiliai, nekalbant apie įspūdingą 101 tūkst. svarų vertės „Hermes“ rankinių kolekciją, kuri yra didžiausia, sukaupta vyro. Ar pandemija turėjo įtakos jūsų gyvenimo būdui?

Manau, kad taip. Tikiu, kad pandemija pakeitė mūsų visų požiūrį į pasaulį. Yra tiek daug dalykų, kurių dabar tiesiog negalime daryti, pavyzdžiui, staiga panorėjus užsisakyti atostogas ir tiesiog išvykti. „Covid-19“ niekada nebus pamirštas!

Vien tik socialiniame tinkle „Instagram“ turite per 183 tūkst. sekėjų, ir naudojate savo platformą tam, kad propaguotumėte ekologiją, tvarią madą, paskatintumėte skaitytojus pirkti labdaros parduotuvėse ir gyventi be plastiko. Ko norėtumėte pasiekti, kaip nuomonės formuotojas?

Norėčiau parodyti savo sekėjams, kad nesu influenceris, kuris tik mėgsta propaguoti prabangų gyvenimo būdą ir girtis brangiomis rankinėmis ir prabanga. Noriu pasitelkti savo įtaką socialinėje žiniasklaidoje, kad atkreipčiau dėmesį į problemas, kurios kyla mūsų planetai, pavyzdžiui, taršą plastiku, klimato pokyčius, taip pat edukuoti žmones, kad greitoji mada mūsų planetai yra pražūtinga. Kaip jau žinome, mados industrija yra viena didžiausių teršėjų pasaulyje ir iš dalies mes patys dėl to esame kalti.


Gamtos šauksmas

Israelis šiuo metu vieši savo tėvynėje Brazilijoje, kur džiugina savo gerbėjus. Jis taip pat lankosi Amazonės atogrąžų miškuose, ir štai ką norėjo pasakyti apie šią kelionę:

„Mano kelionė į Amazonę tapo svajonės išsipildymu. Prisimenu, kaip mano mokytojai pasakodavo apie šiuos miškus, ir aš visuomet troškau aplankyti Amazonę.

Noriu pajusti gamtą, gryną orą ir pajusti tą energiją, kurią skleidžia Amazonės miškai. Taip pat noriu susitikti su čiabuviais, pamatyti rožinius delfinus ir pernakvoti miško viduryje. Tikiu, kad taip pajusiu ryšį su Dievu.

Noriu padaryti tai, ką galiu, ir atkreipti dėmesį į pasaulį, kurį naikiname. Tai mūsų prigimtinis pasaulis. Turime visi imtis veiksmų, kad sustabdytume jo naikinimą. Taigi kol dar yra galimybė pajusti visą Amazonės didybę ir jėgą, noriu ją aplankyti!"

Kuris nuomonės formuotojo veiklos aspektas yra pats smagiausias? Ar ilgitės tų dienų, kai dirbote modeliu?

Būsiu visiškai atviras: man patinka lankytis renginiuose, mėgstu būti kviečiamas į mados pristatymus, man patinka susitikti su fantastiškais žmonėmis ir influenceriais. Man taip pat labai smagu gauti dovanos nuo prekės ženklų. Kas gi nemėgsta dovanų?

Daug metų dirbau modeliu, o tada nusprendžiau mesti šį darbą ir įsteigti savo paties modelių agentūrą. Nesiilgiu modelio darbo ir visiškai nesiilgiu savo modelių agentūros. Tai tikrai buvo karštligiškas gyvenimas. Man, kaip naujam mados veidui, iš pradžių buvo tikrai sunku. Nuo to karto sutikau daug šaunių žmonių ir tikrai esu už tai dėkingas. Jei ne šie žmonės, šiandien nebūčiau ten, kur esu.

Ar jaučiate, kad pasikeitėte nuo to karto, kai pasirodėte „The Daily Mail“ pirmuosiuose puslapiuose kaip „The Birkin“ berniukas“? Jei taip, kas turėjo įtakos tokiems pokyčiams?

Žinoma, kad pasikeičiau. Pirmiausia, pandemija man parodė, kad mes galime gyventi, turėdami labai mažai! O, Dieve, buvau tikras vartojimo įsikūnijimas! Dabar kitaip regiu pasaulį. Nusprendžiau, kad šiais metais daugiau nepirksiu naujų rankinių ir pinigus leisiu atsakingai. Pasaulis pasikeitė, kaip ir „The Birkin“ berniukas. Džiaugiuosi, kad man atsivėrė akys problemoms, kurios kankina mūsų planetą. Be viso šito, noriu panaudoti savo įtaką, kad padėčiau ten, kur galiu.


Jūs agituojate už tai, kad būtų normalizuota „mada be tradicinių lyčių normų“. Kodėl tai yra jums svarbu?

Norėčiau gyventi geresniame pasaulyje, kuriame visi – vyrai ir moterys – galėtų dėvėti bet ką, su kuo gerai jaučiasi, be jokių išankstinių nusistatymų. Manau, kad mąstymas be lyčių formų bus nauja XXI amžiaus mados kryptis.

Brazilijos žurnale „Vogue“ pasirodė sijonas, kurį pasiuvote iš vienkartinių veido kaukių. Gal galite daugiau papasakoti apie šį projektą? Ką norėjote pasiekti?

Nusprendžiau pasisiūti sijoną iš kaukių, nes ant žemės matydavau labai daug besimėtančių veido kaukių. Vieną rytą bėgiojau Batersėjos parke, kai suvokiau, kiek daug kaukių plūduriuoja upėje. Mane šokiravo tai, ką išvydau. Padedamas dviejų siuvėjų brazilių, sukūriau sijoną, kad per Londono mados savaitę atkreipčiau dėmesį į taršos problemą. Buvau tikrai laimingas, kai šio sijono nuotraukos pasirodė Brazilijos „Vogue“ ir „Getty Images“. Žmonės turi žiūrėti į kaukes, kaip į naują mados aksesuarą. Maža to, mes turime jas nešioti, kad apsaugotume save ir kitus. Norėjau priminti žmonėms, kaip svarbu tinkamai jas išmesti – į šiukšliadėžes, o ne gatvėje ar į upę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)