39 metų Žana Samsonova buvo sakiusi, kad pastaruosius ketverius savo gyvenimo metus valgė ir gėrė vien vaisius, saulėgrąžų daigus, trintus kokteilius ir sultis.

Velionės bičiuliai sako, kad pastaraisiais mėnesiais jauna moteris praktiškai nieko nevalgė.

„Prieš kelis mėnesius, kai susitikome Šri Lankoje, ji atrodė išsekusi. Gyvenau aukštu aukščiau. Kiekvieną rytą bijojau rasti jos kūną be gyvybės ženklų. Įtikinau gydytis, bet jai nebepavyko“, - pasakoja viena draugė.

Rusijos pilietė, socialinėje žiniasklaidoje geriausiai žinoma Zhanna D'Art vardu, mirė liepos 21 dieną Malaizijoje.

Nuomonės formuotojos motina Vera Samsonova sako, kad dukra susirgo „cholerą primenančia infekcija“. Liga užklupo prieš pat skrydį namo.

Kol kas oficiali Ž. Samsonovos mirties priežastis nenustatyta. Ji buvo arši veganiškos mitybos šalininkė ir yra sakiusi: „Valgau paprastą maistą, nors esu patyrusi veganiškos mitybos šefė. Patinka kurti naujus receptus ir įkvėpti žmones maitintis sveikiau. Pastaruosius keturis metus mano dieta buvo vien vaisiai, saulėgrąžų daigai, trinti vaisių kokteiliai ir sultys. Tokį lygį pasiekiau po penkerių metų veganiškos dietos. Jaučiu, kaip kiekvieną dieną transformuojasi mano kūnas ir siela. Labai myliu savo naująją aš, niekada nebegrįšiu prie senųjų įpročių“.

Ji taip pat teigė, kad dieta jai leidžia atrodyti žymiai jauniau nei jos draugai: „Matydama daugumą savo bendraamžių labai liūdžiu. Dėl šlamšto, kurį kiša į savo kūną, atrodo žymiai senesni“.

Kol kas Ž. Samsonovos šeima laukia oficialių jos mirties išvadų ir situacijos išsamiau nekomentuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)