Negana to, aukle dirbanti moteris gali apsistoti prabangiausiuose penkių žvaigždučių viešbučiuose, skraido pirmos klasės lėktuvais, o jachtose valgo „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtą maistą. Tačiau ji ne kartą minėjo, kad šis darbas yra sunkus ir trunka daug valandų.

„Iš pradžių niekada nenorėjau dirbti vaikų priežiūros srityje, tačiau, dirbdama kitą darbą, tapau aukle ir supratau, kad tai yra tai, ką noriu daryti. Užsiregistravau keliose agentūrose ir klientams patiko, kaip save pateikiu, o 21-erių jau dirbau nuolatine aukle. Dirbau kai kuriems labai žinomiems žmonėms, todėl apkeliavau visą pasaulį – gauti pinigus už keliones yra pats geriausias dalykas.

Kartais klientas tiesiog man duoda savo banko kortelę, kad galėčiau už viską sumokėti, o kartais turiu asmeninį automobilį ir vairuotoją. Kartą į mokyklą vaikus vežiojau „Lamborghini“ automobiliu, o kartą gavau 150 tūkst. svarų sterlingų, kad aprūpinčiau vaikų darželį išskirtiniais dizainerių drabužiais. Per darbą neturiu daug laiko bendravimui ar santykiams, bet esu laiminga ir neketinu sustoti“, – sakė Sonya.

S. Kumar pradėjo dirbti aukle, kai jai buvo vos 17 metų. Ji tuo pat metu ne tik dirbo dėl papildomų pajamų, bet ir vadovavo restoranui. Moteriai prižiūrėti vaikus patiko, tad netrukus ji pradėjo siekti kvalifikacijos vaikų priežiūroje.

Kadangi ji turėjo kvalifikaciją mokyti vaikus namuose, iškart buvo priskirta auklėtojų kategorijai, todėl tapo dar patrauklesnė pasiturintiems klientams. Netrukus ji buvo labai paklausi, nes turėjo puikių rekomendacijų iš ankstesnių klientų.

„Kadangi buvau iš verslo pasaulio, žinojau, kaip elgtis ir kalbėti su klientais. To jie ir norėjo – profesionalaus ir brandaus žmogaus“, – sakė ji.

Pastaruosius 11 metų ji dirbo itin turtingų klientų namuose, tokių aukšto rango klientų, kad prieš pradėdama dirbti jiems, turėjo pasirašyti susitarimą dėl informacijos neatskleidimo. Iki šiol tarp jos klientų buvo žymiausi futbolininkai, Holivudo aktorius, tarptautinis diplomatas ir garsus mados dizaineris.

Auklė

Penkias dienas per savaitę Sonya gamina maistą, valo ir prižiūri jų vaikus, taip pat, jei reikia, moko juos namuose. Tačiau iš jos taip pat tikimasi, kad ji keliautų, jei šeima nebus namuose, pavyzdžiui, lydėtų vaikus per jų atostogas užsienyje, privačiose salose, privačiais lėktuvais ir prabangiomis jachtomis.

Visgi moteris pabrėžė, kad didelis atlyginimas nėra skirtas silpnoms širdims, nes kartu su tuo ji patiria ir didelį spaudimą, kad „viskas turi būti tobula“.

Be to, ji atsakinga ir už bendravimą su asmeniniais padėjėjais, privačiais virėjais, apsaugos darbuotojais ir vairuotojais.

„Kartą man reikėjo išmatuoti keletą sandėliavimo dėžių su vaikiškais drabužėliais amerikiečiui klientui, kuris ketino vykti į kelionę jachta. Neteisingai išmatavau, ir visi šie dizainerių drabužiai netilpo į jachtą – tai buvo katastrofa. Gyvenimo būdas ir galimybės, kurias suteikia šis darbas, yra nuostabios, tačiau visą laiką reikia būti geriausia“, – sakė S. Kumar.

Dauguma klientų moterį užtikrino, kad su ja bus elgiamasi taip, tarsi ji būtų viena iš šeimos narių.

„Daugelis pasirūpina, kad keliautume ta pačia klase, kaip ir jie, ir valgytumėte tą patį maistą kaip ir jie. Kai kurie man siūlo sporto klubo narystę, galimybę naudotis jų baseinais ir privačią sveikatos priežiūrą. Kai kurie man pasiūlė ir pinigų maistui iki 200 svarų sterlingų, kad galėčiau nusipirkti sau, ką tik noriu“, – sakė aukle tapusi moteris.

S. Kumar taip pat apsistoja tik penkių žvaigždučių viešbučiuose, pavyzdžiui, „The Ritz“ ir „Bulgari Hotel“: „Kartais klientas pasiūlo man užsisakyti nagų meistrę arba masažą. Jei skauda raumenis, jie pakviečia privatų fizioterapeutą.“

Yra ir kitų privilegijų, pavyzdžiui, „keturženklės ar penkiaženklės premijos“ ir dizainerių kalėdinės dovanos.

„Esu gavusi nuostabių dovanų, pavyzdžiui, 2000 svarų sterlingų vertės vyno butelių, „Gucci“ diržą ir „La Mer“ grožio produktų“, – kalbėjo ji.

Nepaisant intensyvaus darbo, didelio spaudimo ir ilgų darbo valandų, S. Kumar neketina mesti savo pareigų.

„Prieš penkerius metus būčiau sakiusi, kad geriausias dalykas šiame darbe yra gauti dizainerių drabužių ir papuošalų. Dabar sakyčiau, kad geriausias dalykas yra galimybė būti šeimos gyvenimo dalimi“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)