Anksčiau makiažo paslaugas teikdavęs J. Vekeriotas jau daugiau nei kelerius metus gyvena aistra manikiūrui. Patikimą klienčių ratą subūręs nagų meistras „Delfi“ sutiko papasakoti apie tarp grožio salono darbuotojų vaikiną išvystančių klientų reakcijas, išsiugdytą toleranciją ir grožio verslo ypatumus.

Instagramo paskyroje savo darbų nuotraukas talpinantis nagų stilistas čia išskirtinai prisistato asmenvardžiu „jis“, kadangi pasitaiko žmonių, manančių, kad manikiūro verslu užsiima tik moterys.

„Ne visi į mane kreipiasi kaip į vaikiną, nors mato, kad mano vardas – Justinas“, – pastebėjimu dalijasi pašnekovas.


Gana konservatyvaus mąstymo tėvų šeimoje užaugęs Justinas šiandien pats sau lakuojasi nagus ir nebijo neįtikti kažkieno skoniui.

„Man visada artimesnė buvo vakarietiška gyvensena. Kadangi mano tėvai gana konservatyvūs, teko pačiam ugdyti tą laisvesnį mąstymą, išlikti stipriam. Manau, kad esu labai tolerantiškas žmogus“, – pasakojo Justinas.

Aistrą grožio sferai vaikinas pajuto dar vaikystėje. Pirmąsias šukuosenas išbandęs pasitelkiant lėlių plaukus, vėliau ėmė puošti ir mamą.

„Dar labai jauno amžiaus pradėjau domėtis įvairiomis grožio sferomis. Domėjausi šukuosenomis. Kai man buvo devyneri, mama jau leisdavo dažyti jai plaukus. Pradžioje bijojo, bet paskui ėmė pasitikėti. Ką galiu pasakyti – nudažydavau geriau nei tėtis.

Paskui pasinėriau į makiažo verslą, tačiau ši aistra truko vos kelerius metus. Pradėjęs lankyti manikiūro mokymus, supratau – tai mano sritis. Prieš maždaug trejus metus „pagavau“ nagus ir jų nebepaleidau“, – kalbėjo pašnekovas.


Regis, žengęs į rinką, kurioje karaliauja moterys, Justinas turėjo susidurti su milžiniška konkurencija. Tačiau čia ir vėl malonią paslaugą padarė išsiugdyta tolerancija.

„Juk esame kolegos, savo srities meistrai. Nemanau, kad verta konkuruoti. Buvau gana šiltai priimtas į savo darbo vietą ir jokių intrigų dėl to, kad esu vaikinas, patirti dar neteko“, – patikino pašnekovas.

Prieš pustrečių metų oficialiai manikiūro meistru dirbti pradėjęs Justinas vos spėjo įsibėgėti, kai koją įvairioms verslo sferoms, tuo pačiu ir grožio, pakišo koronaviruso pandemija. Tačiau smogęs karantinas toli gražu nenumalšino vaikino noro dailinti nagus.

„Dėl karantino labai stipriai nenukentėjau. Prasidėjus suvaržymams ėmiau mokytis dirbdamas su savo paties nagais. Manau, kad tai pastūmėjo mane į aukštesnį lygį, atsirado supratimas.

Paskui pradėjau dalintis savo darbų nuotraukomis feisbuke ir taip rinkti klientų ratą. Žinoma, labiausiai čia paskui pagelbėjo populiari registravimosi programėlė“, – apie darbo pradžią pasakojo Justinas.


Nagų meistras pasakoja, kad šis darbas gali padovanoti ir labai artimų pažinčių. Grožio salonų sienos slepia galybę klientų paslapčių, kurias jie iškloja jaukiai besimėgaudami procedūromis.

„Vieni klientai vos prisėdę prie manikiūro stalo į ausis įsikiša ausinukus ir klauso kokios nors muzikos ar žiūri filmą. Visai nekalba. Na, o su kitais klientais per pusantros valandos galime išpasakoti po pusę savo gyvenimo. Man kalbėti patinka, tad toks darbas – vienas malonumas. Be to, galima surasti įdomių pažinčių“, – tikina Justinas.

Nagų meistras atvirauja, kad neretai atvykus klientėms jam tenka taisyti kolegų padarytas grubias klaidas ir sako, kad pokyčius matančių klientų reakcijos pranoksta visus vargus.

„Tenka taisyti minimalias estetines klaidas. Kadangi klientai į saloną atvyksta registruodamiesi per programėlę ir daugumą jų tenka matyti pirmą kartą, prisižiūriu tokių vaizdų, kad oho...

Pavyzdžiui, atvyksta mergina iš Jungtinės Karalystės, kur gerų meistrų tikrai striuka. Nagai priauginti senomis technologijomis, dažyti akrilu, kuris sunkiai nusiima, atšokę, netvarkyti gerokai per ilgai. Tokiais atvejais prireikia daugiau laiko taisymui, o ir klientams paslaugos kainuoja brangiau“, – pasakoja pašnekovas.


Kaip ir visos grožio paslaugos, taip ir nagų priežiūra pastaruoju metu pabrango. Anot Justino, keletą klienčių naujos kainos išgąsdino.

„Mano paslaugų kainos pakilo prieš gruodžio mėnesį. Kelios klientės iš karto pasakė, kad nebesilankys, nes joms per brangu. Tačiau, kadangi visos kitos sugrįžo, didžiulio nuostolio nepajutau.

Mano manymu, stengiantis atlikti darbus kruopščiai ir tvarkingai, galima uždirbti daugiau nei dirgant ofise nuo 9 iki 17 valandos", – pokalbį užbaigia nagų stilistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)