„Pirmą kartą patekau į Gruziją prieš daugiau nei metus. Iškart įsimylėjau šitą magišką šalį su visomis jos tradicijomis ir unikalia gamta. Gyvenu čia beveik tris mėnesius ir kiekvieną dieną eidama Tbilisio gatvėmis esu laiminga, gavusi progą gyventi šioje šalyje. 

Šiuo metu iki 40 laipsnių įkaitusiame mieste, pirkdama rūpestingai močiutės ranka atrenkamus saldžiausius persikus, džiaugiuosi kaip vaikas. Žmonės būtinai paklaus, iš kur esu, kaip man sekasi, ar jau ragavau chinkali (tradiciniai gruziniški koldūnai) ir būtinai rekomenduos, ką aplankyti. Kiekvienas sakys, kad gražiausias regionas yra tas, iš kurio pats kilęs. O regionų yra devyni. Kiekvienas iš jų turi savo legendas, istoriją ir ypatybes, būdingas tik tam tikrai vietai. Keliaujant regionų kraštovaizdžių įvairūmas sužavi kiekvieną. 

Tapusi projektų vadove gruziniškoje latvių įkurtoje kelionių agentūroje, jaučiuosi visiškai savo „lėkštėje“. Organizuoti žmonių laisvalaikį ir leisti jiems patirti šios šalies magiją – teikia be galo didelį malonumą. Visada stengiuosi pajusti, ko žmonės ieško ir maršrutus sudaryti taip, kad jie pajustų šios šalies išskirtinumą ir rastų tai, ko ieško savo kelionėje.

Organizuojant privačius turus: dviračių žygius per Gruziją, arkliais per kalnus, kopimą į Kazbeko kalną, „raftingus“ (plaukimus upėmis), turus su visureigiais, „trekingus“ (žygius pėsčiomis per kalnus), ir pažintines keliones, viską perpinant vyno degustacijomis ir pokalbiais su vietiniais, kurie nuoširdžiai myli žmones. Jaučiuosi tarsi ne dirbčiau, o kurčiau kažką labai gražaus. 

Žmonių šypsenos, emocijos ir draugystė, kuri čia užsimezga ypatingai greitai – tarsi stebuklingas ir nesibaigiantis nuotykis. Išlydėdama svečius jaudinuosi taip, lyg išlydėčiau juos iš savo namų. Jaučiu didelę atsakomybę tiek prieš šalies svečius, tiek prieš pačius gyventojus, kurie dalijasi viskuo, ką turi.

Visi tikriausiai yra girdėję apie gausiai gruzinišku maistu nuklotus stalus ir dosniai pasakojamas istorijas. Apie vyną – visą poemą galima būtų sukurti, kaip ir apie karves. Karvės Gruzijoje niekada nepraleis mašinų. Mąsliais žvilgniais stebės jus, kai fotografuosite jas, dar kartą užstrigę tarp gracingų gražuolių. Jos čia jaučiasi visiškomis šeimininkėmis ir, būkite tikri, kad pajusit kažkokį nejaukumą, nes trukdote jų ramybę. Kaukazo aviganiai taipogi nepaliks jūsų abejingais, leisis glostomi ir papuoš jūsų peizažų nuotraukas.

Žmonės čia ne dirba, jie čia draugauja ir švenčia gyvenimą. Ir svarbiausia jie atveria savo širdį.

Įspūdingi Gruzijos kraštovaizdžiai - DELFI nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)