Gyva muzika, kerinčios dainos ir temperamentingasis tango susijungia bendroje argentiniečių ir Vilniaus tango teatro pasakojamoje istorijoje, kuri gimė Buenos Airėse susitikus Argentinos ir Lietuvos šokėjams.

Argentinietiško tango meistrai – vienintelis Lietuvoje tokio pobūdžio „Vilniaus tango teatras“, kartu su argentiniečiais šokėjais Carla Dominguez ir Julio Seffino, legendiniu tango melodijų atlikėju Enrique Sanfilippo ir bandonijos virtuozu Ariel Aguilar – pristato nepakartojamą programą ir ketina pažerti stilių ir spalvų paletę naujajame tango šou „Lunfardo“.

„Mūsų tikslas nėra susprogdinti fejerverkų ir konfeti bombą, mes norime praskleisti intymumo skraistę, prisibelsti į kiekvieno, atėjusio pabūti kartu, širdį. Artumas yra svarbiausia sąlyga, norint išgyventi tango. Šou aplinka žiūrovams leis pasijusti tarsi tradiciniame tango šou centrinėje Buenos Airių gatvėje“, – pranešime spaudai žada Vilniaus tango teatro artistai.

„Džiaugiamės, kad scenoje būsime kartu su labai gerais draugais iš Argentinos. Su tango vokalistu Enrique Sanfilippo susipažinome pasauliniame tango festivalyje „Monumental tango“, prie kurio organizavimo labai stipriai prisideda ir pats Quique. Jo sceninis bagažas stebina – indėlis į tango kultūrą neapsakomai solidus, Quique savo laiku dainavo su didžiausiais tango genijais ir geriausiais atlikėjais prestižinėse Buenos Airių salėse. Kartu su juo atvyks ir tango karalienės bandonijos meistras Ariel Aguilar, prakalbinsiantis retai mūsuose sutinkamą instrumentą, – tai, neabejojame, bus žavi staigmena ir įdomi patirtis mūsų žiūrovams. Šokėjai Carla ir Julio šiuo metu yra viena perspektyviausių porų tango šokio profesionalų pasaulyje. Po gastrolių Jungtinėse Amerikos valstijose atskubėję pas mus, į rudeniu persismelkusią Lietuvą, Carlita ir Julio dovanos savo aistrą ir tikrą argentinietišką temperamentą. Visiškai pasitikime vieni kitais, betarpiškai bendraujame, keičiamės patirtimi ir idėjomis. Tikimės gerų orų ir kad mūsų draugai nesušals!“ – mintimis dalijasi ir šmaikštauja aktoriai.

Carla & Julio, Negracha:

Šie atlikėjai demonstruoja tokį tango, kuris nėra orientuotas į eksportą – tai kūryba ir kiekvieno asmeninės istorijos pasakojimas. Klasikinis, subtilus tango suvokimas su savita interpretacija, gyva muzika, kerinčios melodijos ir temperamentingasis tango susijungia bendroje argentiniečių ir Vilniaus tango teatro pasakojamoje istorijoje.

Jau puikiai žinomos ir pirmą kartą širdis suvirpinsiančios Astoro Piazzollos bei kitų tango genijų melodijos skambės tango kvarteto garsais – fortepijonui, smuikui, ir kontrabosui pritars Lietuvoje neįprasta viešnia, tango karalienė bandonija. Sulig kiekviena minute tango ritmu alsuojantis šou atskleis vis kitą šios kultūros pusę.

„Vilniaus tango teatras“ savo spektakliais jau pakerėjo daugelio šalių publiką. Lietuva, Lenkija, Latvija, Estija, Danija, Švedija, Norvegija, Argentina – dalis, tikėtina, dar pasipildysiančio sąrašo šalių, kuriose teatras svečiavosi ir dovanojo savo spektaklius. Šiuo metu kolektyvą sudaro trys šokėjų poros – Ineta Brasaitė ir Simas Balnionis, Rūta Krivickaitė ir Donatas Grimašauskas, Sigita Dailydaitė ir Modestas Jančiulis – ir vokalistė Egidija Mačiulytė.

Tango šou „Lunfardo“ vyks lapkričio 21 d. Vilniuje, Lietuvos rusų dramos teatre, lapkričio 22 d. Panevėžyje, muzikiniame teatre, lapkričio 26 d. Kaune, „Girstučio“ kultūros rūmuose ir lapkričio 27 d. Šiauliuose, „Saulės“ koncertų salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją