Justo Philippoto filmo „Acide“ premjeros metu neįvardyta moteris pademonstravo palaikymą karo draskomai šaliai ir apsipylė dirbtiniu krauju, praneša dailymail.co.uk.

Ji žingsniavo raudonuoju kilimu kartu su ryškiausiomis kino žvaigždėmis, apsivilkusi žemę siekiančią mėlynos ir geltonos spalvų proginę suknelę. Paskui moteris išsitraukė dirbtinio kraujo kapsulę, iškėlė ją virš galvos ir, šypsodamasi kamerų ir fotoaparatų objektyvams, apsipylė kapsulės turiniu.

Demonstracija buvo surengta po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įsibrovėlių sugriautus šalies miestus palygino su Hirošimos tragedija. Siaubingose Bachmuto nuotraukose matyti Vladimiro Putino pajėgų vykdomo niokojimo mastas.

Per jau 15 mėnesių trunkantį karą protestuotojai visame pasaulyje vis reguliariai atkreipia dėmesį į liejamą ukrainiečių tautos kraują.

Dar nėra patvirtinimo, kad šis šokiruojantis protestas buvo surengtas siekiant pasmerkti Rusijos invaziją į Ukrainą. Taip pat neaišku, kodėl jis įvyko prancūzų režisieriaus filmo premjeros metu.
Panašus protestas buvo surengtas ir per praėjusių metų Kanų kino festivalį, kai ukrainietė ant raudonojo kilimo išsirengė nuogai ir parodė raudonais dažais padarytą užrašą „Stop raping us“ („Nebeprievartaukite mūsų“). Taip pat ant jos kūno buvo nupiešta Ukrainos vėliava, o ant nugaros matėsi žodis „Scum“ („Padugnės“). Šis protestas įvyko George’o Millerio juostos „Three Thousand Years of Longing“ premjeros metu, ketvirtąją prestižinio renginio dieną.

Prieš prasidedant šiemetiniam kino festivaliui, jo direktorius Thierry Fremaux žiniasklaidai sakė, kad Kanų kino festivalis solidarizuojasi su Ukraina, ir parodė į atlapą įsmeigtą Ukrainos vėliavos ženkliuką.
Praėjusiais metais Ukrainos prezidentas atidarė festivalį Kyjive pasakęs kalbą, kuri buvo transliuojama nuotoliniu būdu. Joje V. Zelenskis paragino pasaulinę kino pramonę priimti poziciją dėl Rusijos agresijos Ukrainoje ir pareiškė, kad „kinas neturi būti nebylus“. Festivalio organizatoriai taip pat uždraudė dalyvauti Rusijos delegacijoms ir kino bendrovėms, susijusioms su V. Putino vyriausybe. Draudimas galioja ir 2023-iaisiais, 76-ojo kasmetinio kino festivalio metu.

Šiais metais festivalis rengiamas Prancūzijoje vykstant protestams ir bruzdėjimui dėl Emmanuelio Macrono sprendimo prailginti pensinį amžių. Praėjusią savaitę Kanų policija pranešė reaguosianti į bet kokias protesto formas festivalio teritorijoje, kad „užtikrintų viešąją tvarką“.

Festivalis seniai garsėja įvairiais protestais, tačiau teisėsauga pasiryžusi užgniaužti bet kokius neramumus, visoje šalyje tvyrant nepasitenkinimui dėl pensijų reformos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)