Selimas iš Turkijos: triukšminga, brangu ir chaotiška

Pirmiausia pradėsiu nuo paplūdimio. Kas 20 metrų pastatyti garsiakalbiai, kuriais transliuojamos 15 minučių trunkančios reklamos. Pragaras! Jei pabandysite paplūdimyje nusnausti, po kelių minučių jus pažadins prekeiviai, siūlantys keptos duonos. Jie zuja pirmyn ir atgal kas 5 minutes. Jei ne jie, tada jus vis tiek kas nors pažadins. Pavyzdžiui, jaunimas garsiai grojantis muziką ir kviečiantis poilsiautojus į naktinius klubus.

Kalbant apie tualetus, jų nėra. Išskyrus keletą prie paplūdimio barų, už kuriuos reikia mokėti ir jie yra už 200 metrų. Geriau nesinaudokite bio tualetais, nes jie nėra valomi reguliariai, dažniausiai būna pilni ir taip pat kainuoja. Vietiniai žmonės tualetų bando išvengti, todėl naudojasi... jūra.

Jei bandote paplūdimį pasiekti vaikišku vežimėliu, sėkmės jums. Tarp kitko, turiu tris mažus vaikus ir kūdikį. Iš visų Lietuvos pajūrio miestų, Palangos vengti reiktų labiausiai. Čia gamta labai graži, bet gėda, kad ji šitaip naudojama. Siūlyčiau vykti į Šventąją, Nidą ar kažkur kitur.

Antra – pats miestas man primena tikrą pragarą. Jei viešbutį bandysite pasiekti automobiliu, nepasikliaukite vien savo nuovoka. Miestas – lyg didelis labirintas. Taip pat vyksta nemažai statybų, gatvės remonto darbų – miego nesitikėk. Didžiausias absurdas laukia išėjus į pagrindinę gatvę. Dėl gatvės prekeivius neįmanoma normaliai eiti šaligatviu, greta šaligatvio – raudonos metro pločio juostos dviratininkams, kuriais važiuoja viskas, kas turi ratus. Taigi tenka eiti gatvės viduriu kartu su tūkstančiais žmonių. Nėra nei kaip restoranų meniu apžiūrėti, nei kaip prie suvenyrų parduotuvių prasibrauti.

Trečia – žmonės. Tai buvo pirmas kartas gyvenime, kai bandydamas sumokėti už viešbutį, sulaukiau savininko įkalbinėjimų nemokėti banko kortele, nes jis turės mokėti mokesčius. Teko ieškoti bankomato, kuriuos Palangoje rasti taip pat nėra lengva ir kurių nėra daug.

O baigti norėčiau pozityviai, šis miestas labiau orientuotas į jaunimą: atvyksti, geri, valgai neįdomų maistą, šoki visą naktį, tau nereikia miegoti ir vėl viskas iš pradžių. O paplūdimys jaunimui reikalingas tik nusiprausti ir atsigauti po audringos nakties...

Olga iš Rusijos: nuostabu

Palangoje man labai patinka: nuostabūs paplūdimiai, aplink daug miestų, kuriuos irgi verta aplankyti, o juose yra ką pamatyti. Atostogos Palangoje buvo atpalaiduojančios, bet tuo pačiu šiek tiek ir nuobodžios. Bet palangoje išties gražu.

Madis iš Estijos: pagrindinė problema – automobilių statymas

Kainos pakenčiamos, paplūdimys puikus. Pagrindinė problema, su kuria susidūriau, automobilio statymas miesto centre.

Keliautojas iš Portugalijos: venkite sezono įkarščio

Man patiko, kad miestas nedidelis, patiko ir paplūdimys bei parkas, bet vasarą čia geriau nesilankyti. Tai lietuviškoji Ibisa, Algarvė ar Rivjera. Visi čia suvažiuoja vasarą, o miestas tokioms masėms žmonių yra per mažas. Nors neturiu nieko prieš tai, tačiau miestas pilnas girtų paauglių. Jei ieškote vietos ramiam poilsiui, Palanga nebūtų geras pasirinkimas. Linksmintis ir gerti, bet ne ilsėtis – vieta čia tam puiki.

Sasanas iš Švedija: per daug turistų

Paplūdimys Palangoje labai nuostabus, tačiau gerokai perpildytas turistų. Žmonių čia tikrai per daug. pats miestas tikrai puikus, bet be paplūdimio ir Gintaro muziejaus čia daugiau nieko nėra.

Andželika iš Rusijos: jaukus Baltijos miestas

Jei jums patinka Baltijos šalys, tada jums tikrai patiks Palanga: gražus tiltas prie jūros, daug kavinių, įvairios pramogos, pušys, grynas oras, švarus, nors ir šaltas, vanduo, baltas smėlis, parkas. Mano nuomone, Palangoje gražu bet kokiu oru. Svarbiausia, kaip mes žinome, pasirinkti tinkamus drabužius.

Joe iš Didžiosios Britanijos: tai mano draugų gimtasis miestas

Aplankiau savo draugų gimtąjį miestą ir likau sužavėtas. Žmonės čia malonūs ir stengėsi, kad jausčiausi kaip namuose. Paplūdimys yra tobulas, o jūroje vanduo liepą šaltas nebuvo. Rekomenduoju Palangoje apsilankyti su vietiniais lietuviais. naktinis gyvenimas čia toks pat geras kaip ir paplūdimys. Keliauti vienam aš nerekomenduočiau, nes kalbos barjeras čia egzistuoja. Viską apibendirnus, man čia patiko, norėčiau grįžti dar kartą.

Siehas F. iš Singapūro: gera vieta stebėti žmones

Be abejonės rekomenduoju apsilankyti Palangoje, jei esi jaunas ir nori patirti tokį gyvenimą, kokį rodo per „Fashion TV“. Vaikinai ir merginos čia labai karšti, o vasarą čia viskas perpildyta. Puiki vieta jaunimui, bet jei norite išvengti minių žmonių ir triukšmo, nevažiuokite.

Annyta iš Didžiosios Britanijos: to tikrai nesitikėjau

Žmonės čia mandagūs ir draugiški. Basanavičiaus gatvėje pamečiau savo pinigus ir viena ponia mus vijosi, kad galėtų grąžinti juos. To tikrai nesitikėjome.

Tekstas parengtas pagal Palangą aplankiusių turistų atsiliepimus, paliktus svetainėje tripadvisor.co.uk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)