– Raidai, nuo kada šokiai atsirado Tavo gyvenime? Kokius stilius išbandei?

– Šoku nuo mažens, tačiau profesionaliai į tai gilintis pradėjau nuo 12 metų. Pirmasis šokio stilius, kurį išbandžiau, buvo hiphopas, vėliau pradėjau domėtis: house'u (šokimas minkštai spyruokliuojant, atliekant įvairius žigsnelius – aut.past.), poppingu (technikos pagrindas - staigus kūno raumenų įtempimas ir atpalaidavimas. Nuo to atsiranda trūktelėjimas šokėjo kūne – aut.past.), waackingu (dažniausia šokamas pagal disko stiliaus muziką, labai panašus į vogue stilių – aut.past.), tačiau save atradau vogue stiliaus šokiuose. Be to, savo kūną lavinu ir šokio žinias gilinu šiuolaikiniame šokyje.

– Kuo išskirtinis vogue šokio stilius?

Vogue'as skirstomas į tris pakraipas: Old way (liet. Senasis), New way (liet. Naujasis) ir Femme (liet. Moteriškasis). Asmeniškai man labiausiai patinka ir daugiausiai laiko besitreniruojant skiriu Vogue Femme stiliui. Tačiau poselėdamas vogue šokio kultūrą Lietuvoje ir mokydamas kitus šio šokio, gilinuosi ir kaupiu žinias apie visus tris Vogue stilius. Na, o juokais galiu pasakyti, kad ne aš pasirinkau Vogue'ą, o Vogue'as pasirinko mane.

– Ar gali įvardyti, kas šiame šokio stiliuje lengviausia, o kas – sunkiausia?

– Mano manymu, sunkiausia yra tinkamai įsijausti į vaidmenį, koordinuotai, plastiškai ir tiksliai valdyti savo kūną, o lengviausia tai, kad gali nevaržyti savęs, visiškai atsiskleisti ir bet kokį kito šokio stiliaus judesį pritaikyti šiame šokio stiliuje.

– Iš kur semiesi įkvėpimo choreografijai?

– Įkvėpimo choreografijai ir improvizacijai semiuosi iš aplinkos, buitinių dalykų, knygų, muzikos, filmų ir net animacijos. Galbūt nuskambės nerimtai ir kiek juokingai, bet nustebsite sužinoję, kiek skirtingų judesių galima pamatyti ir vėliau pritaikyti šokyje pažiūrėjus bent vieną "Drakonų kovų" ar "Naruto" epizodą. O šokis – toks dalykas, kuris apima begales gyvenimo sričių, tiesiog reikia rizikuoti ir nebijoti išsiskirti.

Vogue šokių judesiai – itin plastiški ir moteriški. Ar tenka išgirsti komentarų, neva scenoje esi nevyriškas?

– Na, komentarų susilaukiu dažnai ir visokių, bet visada stengiuosi atsirinkti, kuriuos priimti asmeniškai, kurie iš jų tikrai adekvatūs ir pagrįsti, o tokių, kad ir kaip būtų gaila – mažuma.

– Prieš kelerius metus grupelė vyrukų tapo „YouTube“ žvaigždėmis, nes vaizdo klipuose šoko avėdami aukštakulnius. Jų šokio stilius tas pats, kaip ir tavasis?

– Tiesą pasakius, yra labai didelis skirtumas tarp tikrų dalykų – tokių kaip gilinimasis į šokį, jo kultūrą, ir netikrų – komercijos. Esu už tikrus dalykus, todėl savo ir jų šokio stiliaus greičiausiai tapatinti negalėčiau.

– Ar pats išdrįstum šokti su aukštakulniais?

– Dar nesu apie tai rimtai mąstęs, juolab, kad šiomis dienomis tai jau tikra banalybė. Mėgstu laužyti nusistovėjusius stereotipus ir manau, kad man šiuo klausimu problemų tikrai nekiltų, svarbiausia, kad tai būtų profesionalu.

– Ar savo ateitį ketini sieti su profesionaliu šokiu, ar ketini studijuoti ką nors kita? O gal ir veiki dar ką nors, o šokis Tau – tik laisvalaikis?

– Ne tik ketinu, bet jau ir sieju su profesionaliu šokiu: vedu šokio seminarus, pamokas, o ir sostinėje jau nuo rugsėjo vesiu Vogue šokio treniruotes gatvės šokių studijoje "SkillZ", kur lauksiu visų norinčių pažinti ne tik Vogue šokio kultūrą, bet ir išmokti šokti.