Kultūristė, kurią galima vadinti šios sporto šakos pradininke, 9-ajame dešimtmetyje pozavo „Playboy“ žurnalui, o 1979 metais buvo laimėjusi pirmąjį Tarptautinės kultūristų federacijos Moterų kultūrizmo čempionatą.

Dabar pranešama, kad diagnozavus kasos vėžį, ji yra slaugoma hospise.

Svetainė TMZ jos būklę apibūdino kaip „sunkią“.

70 metų L. Lyon padėjo išpopuliarinti moterų kultūrizmą. Apie šį sportą ji kalbėdavo įvairiose publikacijose ir yra išleidusi knygą apie moterų kūno rengybą „Lisa Lyon`s Body Magic“.

Jos karjera prasidėjo nuo kendo, tačiau norėdama sustiprinti savo jėgą, ji pasuko į kultūrizmą.

2000 metais už savo darbą šioje sporto srityje ji buvo įtraukta į Tarptautinę kūno rengybos ir kultūrizmo federalinę šlovės alėją.

1980 metais L. Lyon pozavo „Playboy“ žurnalui ir tapo viena pirmųjų kultūrisčių, pasirodžiusių šiame leidinyje po 1977 metų Kellie Everts fotosesijos.

Vėliau ji dirbo modeliu Helmutui Newtonui, Joeliui – Peteriui Witkinui ir Robertui Mapplethorpe`ui, kuris sukūrė daugiau kaip 150 jos nuotraukų ir tapo jos gyvenimo partneriu.

L. Lyon taip pat atliko kelis vaidmenis kine, įskaitant 1983 metų filmą „Three Crowns of the Sailor“, 1984 metų juostą apie kultūrizmą „Getting Physical“ ir 1986 metų siaubo komediją „Vamp“.

Per savo karjerą ji įgijo nemažai garsių gerbėjų, tarp jų ir kultūristą bei aktorių Arnoldą Schwarzeneggerį.

Teigiama, kad komiksų rašytojas Frankas Milleris pagal L. Lyon sukūrė savo heroję Elektrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją