Renginio akimirkos:

„Mes sakėme jums, kad tapsime tik dar didesni ir geresni. Pernai mūsų buvo daugiau nei 25 tūkst., nekantraujame pamatyti, koks bus šis savaitgalis. Turime didžiausią – ir rekordinį – cosplay konkursą Baltijos šalyse, turime net kelis kartus išaugusią Menininkų alėją, su daugiau nei 70 kūrėjų, neįtikėtinai išaugusią žaidimų ir technologijų erdvę „Baltics Gaming Expo“ ir, žinoma, net 12 svečių iš ryškiausių pasaulinių projektų. Nepraleiskite progos su jais susipažinti!“, – sakė renginio vedėjas profesorius Jaq.

Scenoje – visiems pažįstami veidai

Susitikti su gerbėjais Lietuvoje atvykę garsūs svečiai dalijosi geromis emocijomis ir puikiu humoro jausmu.

„Raymond, kada pirmą kartą supratai, kad esi žymus?“, – šypsodamasis vienos pagrindinių renginio žvaigždžių, Raymond Cruz, klausė vedėjas.

„Čia, atvykęs į „Comic Con Baltics 2023“. Ačiū, Lietuva!“, – sakė Tuco Salamanca vaidmenį kultiniame seriale „Breaking Bad“ atlikęs R. Cruz.

Į sceną lipo ir populiariausių šių metų superherojų tematikos serialo „The Boys“ žvaigždė Colby Minifie.

„Labas ir ačiū!“, – lietuviškai prabilo aktorė ir smagiai dalijosi įsimintiniausiomis akimirkomis iš filmavimo aikštelės.

Sveikindamasi su surinkusiais gerbėjais, Anna Shaffer, aktorė įkūnijusi vieną ryškiausių vaidmenų seriale „The Witcher“ bei įsimintiną personažą filmuose apie Harį Poterį, pasidalijo ir istorija iš savo karjeros pradžios.

„Pirmojo filmavimo labai bijojau, bet man buvo 15 metų, tad kartu tai buvo tarsi svajonės išsipildymas“, – sakė A. Shaffer.

Pristatyti pirmieji kitų metų svečiai

Taip pat susirinkusius tūkstančius fanų sveikino ir Nikola Djuricko, aktorius atlikęs Yuri Ismailov vaidmenį seriale „The Stranger Things“, milijonus sekėjų visame pasaulyje vienijantys internetinių komiksų autoriai „War and Peas“, „Ketnipz“, „Coolman Coffedan“, Jenny-Jinya, Tomska ir Eddache.

„Žinome, kad jau dabar laukiate to, kas bus kitąmet. Iš karto galime išduoti, kad susitiksime jau gegužę, o jūsų lauks tokie aktoriai kaip Sean Gunn iš „Guardians of the Galaxy“, – sakė renginio vedėjas.

Įsimintiniausios patirtys Baltijos šalyse

Didžiausias populiariosios kultūros renginys Baltijos šalyse visą savaitgalį kvies gerbėjus atrasti filmų, serialų, vaizdo žaidimų, technologijų ir kitų įtraukiančių pramogų pasaulį. Per dešimtis tūkstančių kvadratinių metrų „LITEXPO“ erdvių išsidėliojusios įspūdingos filmų ir serialų dekoracijos, interaktyvios žaidimų erdvės tiek mažiems, tiek dideliems.

Atskirą salę šiemet užima ženkliai išaugusi žaidimų ir technologijų erdvė, įgavusi „Baltics Gaming Expo“ pavadinimą. Joje visą savaitgalį vyks legendinių žaidimų, tokių kaip „League of Legends“, „Trackmania“, Counter Strike“ turnyrai. Taip pat renginio dalyviams bus pristatyta ir pirmoji pasaulyje papildytos realybės technologinio sporto šaka „HADO“. Visi lankytojai galės ją išbandyti ir net dalyvauti tarptautiniame turnyre, kurį iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Renginio konferencinėse erdvėse suplanuota dešimtys įtraukiančių pokalbių bei pranešimų. Savo patirtis bei garsių projektų užkulisius pristatys renginyje viešintys aktoriai bei komiksų kūrėjai.

Atskirą programos dalį sudarys „Meet Lithuanian Film Industry“ platforma, kurioje – garsiausi šalies kino industrijos žmonės pasakos apie patirtis pasauliniuose projektuose: filmuose apie Džeimsą Bondą, „Misija: neįmanoma“, „Stranger Things“, „Chernobyl“ ir daugelyje kitų.

Ekspozicinėse „Comic Con Baltics 2023“ erdvėse, greta kitų įtraukiančių veiklų, įsikūrė ir Lietuvos kariuomenės bei Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerijos atstovai, supažindinantys su tikrųjų superherojų veikla bei pasakojantys apie kibernetinio saugumo svarbą. Projektą iš dalies finansuoja LR Krašto apsaugos ministerija.

Nuotrauka ar parašas su aktoriais

Viso renginio metu lankytojai turės galimybę ir asmeniškai pabendrauti, kartu įsiamžinti ar gauti norimo renginio svečio autografą.

„Comic Con Baltics 2023“ vyksta spalio 21-22 dienomis, Vilniuje – „LITEXPO“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją