„Šitam renginy aš dalyvauju trečius metus iš eilės ir kiekvienais metais teko pastebėti, kad renginio lygis kyla, vis daugiau yra prikviečiama žmonių, šiemet įtraukta labai daug sporto... Aš manau, tai yra sugrįžimo į miestą renginys, kuris padeda po vasaros įsilieti į miesto ritmą“, - sakė vienas renginio dalyvių Ernestas Bogdanov-Beep.

Šiemet renginio programa buvo gausiai papildyta ir padalinta į dienos bei vakaro dalis. „Žmonės dažnai mano, kad gatvės kultūra – tai tik repas ar gatvės šokiai. Anaiptol! Šiemet atskyrėme sporto turnyrus, paskaitas bei muzikinius pasirodymus. Be jau tradicija tapusių riedlenčių ir BMX varžybų, vyko gatvės krepšinio bei futbolo turnyrai, atviros diskusijos, vokalinės perkusijos pamokos, šokių seminarai, be to, buvo galima išbandyti savo jėgas ir neįprastose rungtyse, tokiose kaip bike polo“, - apie renginį pasakojo vienas organizatorių Edgaras Valickas.

„Nė nežinojau, kad toks sportas egzistuoja“, - šypsojosi vienas renginio lankytojų. Užsiregistravusieji įvairioms varžyboms džiaugėsi, kad yra renginių, kuriuose gali patikrinti savo jėgas ne tik su kiemo pažįstamais: „Esame keturiese ir visuomet stengiamės sudalyvauti varžybose, kai tik pasitaiko proga. Čia – labai gera nuotaika ir labai gera atmosfera”, - sakė gatvės krepšinio varžyboms besiruošiantis Deividas Krongertas.

Gatvės šokio turnyre trečiąją vietą pelnęs, tačiau nusileidęs bent keliomis dešimtimis už save jaunesniems šokio entuziastams, vienu pirmųjų break dance šokėjų Lietuvoje save pristatęs Andrejus Dubovskij sako, kad varžytis pilna jėga jam jau neleidžia amžius, tačiau yra įsitikinęs, jog gatvės šokis augina veiklų ir konkurencingą jaunimą: „Pasižiūrėkite, užuot trynęsi pakampėmis, jie šoka, bendrauja ir tobulėja. Nuo mažiausio iki didžiausio – čia nėra amžiaus ribų“.

Diskusijoje apie hip-hop kultūrą dalyvavęs Ernestas Bogdanov-Beep sako, jog vienas jo tikslų – pakeisti neigiamą nuostatą, kad gatvės kultūra – tai tik nesubrendusių paauglių maištas: „Net tėvai dažnai sako: išaugsi tu iš šitos mados, bet hip-hopas yra kultūra, kuri egzistuoja virš 40 metų ir tu augi kartu su ja, tu neišaugsi iš šito dalyko. Galima pažiūrėti į „G&G sindikatą“ – visiems jau virš 40 metų, o visi jie yra tie patys, niekas nesikeičia. Amžiaus ribų nėra –viskas prasidėjo 1973 metais, o tie veteranai, kurie viską pradėjo Niujorke, iki šiol daro tą patį, ką darė tada“, - sakė MC Beep.

Tai, kad gatvės kultūra yra įdomi ir aktuali, rodo didelis susidomėjimas renginiu: tarp daugybės jaunų žmonių buvo galima sutikti ir gerai žinomų kultūros veikėjų, kaip Andrius Mamontovas, Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)