Profesionali sportininkė patikina – Lietuva, kaip šalis, turi ne vieną pliusą. Jullien čia jaučiasi kaip namuose, nevengia keliauti ir atrasti gražiausius kampelius.

„Lietuva, palyginti su mano gimtąja Kanada – maža šalis. Tuo pačiu jaučiu, kad čia galiu padaryti ar pamatyti daug daugiau. Pavyzdžiui, Kanadoje artimiausias miestas yra už 3,5 valandos kelio. Tuo tarpu čia per tiek laiko galima iš Vilniaus nuvykti į pajūrį. Lietuvoje išties jaučiuosi laiminga – kiekvieną rytą vos pabudusi noriu eiti ir tyrinėti miestą, išbandyti naują restoraną ar kažkur nuvykti, – šypsosi mergina. Tiesa, ji patikino, kad lietuviai – gana šalti žmonės, tačiau vėliau pridūrė, kad taip pasirodo tik iš pirmo žvilgsnio. – Kai tampi lietuvio bičiuliu, jis tampa itin svetingu, supažindina su Lietuvos kultūra ir demonstruoja didžiulę meilę savo šaliai.“

Futbolininkės karjerą pasirinkusi ir šiuo metu Lietuvos komandoje žaidžianti J. Ramirez pastebi, kad ši sporto šaka Kanadoje daug populiaresnė. Nepaisant to, sportininkė mano, kad žmonių požiūris po truputį keičiasi.

„Į futbolą lietuviai žiūri visai kitaip, nei kanadiečiai. Jūsų pagrindinė sporto šaka yra krepšinis, pastebėjau, kad čia visi kalba apie jį. Tačiau tikiu, kad futbolo šaknys pamažu įauga – jis išties sulaukia vis daugiau susidomėjimo, rungtynėse daugėja žiūrovų, – sako mergina. – Pusę komandos narių, kurioje žaidžiu, atvykę iš užsienio, tad sutinku žmonių iš viso pasaulio. Žinoma, bendrauju ir su lietuvėmis. Būti šios nuostabios komandos dalimi – pati puikiausia patirtis.“

Profesionalus sportas – ne vienintelė Jullien aistra. 24-erių mergina jaučia didžiulį potraukį muzikai. Sportininkė tikina, kad muzika užkoduota jos genuose.

„Muzika – mano gyvenimo meilė. Tikriausiai tai slypi genuose – mano tėtis buvo didžėjus, jo geriausias draugas grojo elektrine gitara, o aš augau stebėdama, kaip jie nuolat grodavo rūsyje. Nepaisant to, gyvenime pasirinkau sportą, tad iki šiol neturėjau galimybės įgyvendinti savo svajonės – išmokti groti gitara“, – šypsosi kanadietė.

Jullien Ramirez ir Žygimantas (Ziggy Sound) / Foto: Instagram, asm. albumas

Lietuvoje ji rado mokytoją, kuris atskleidžia sportininkei grojimo gitara paslaptis bei padeda tobulėti.

„Su Žygimanto (Ziggy Sound) pagalba supratau, kad mokytis groti gitara nėra tokia bauginanti patirtis – kiekvienos pamokos metu patiriu daug džiaugsmo! Mokytojas labai suprantamai paaiškina, kodėl kiekvienas mokymosi žingsnis yra svarbus – suteikia man gilesnių žinių bei užtikrina, kad neišsiugdyčiau netinkamų grojimo įpročių. Jis padeda man tapti geriausia gitariste, kokia aš galiu būti – jaučiu, kad su kiekviena pamoka vis labiau tobulėju, – tikina profesionali futbolininkė. – Su Ziggy paprasta – lengva ir gera kalbėtis, jis pats kaip asmenybė linksmas bei supratingas. Su dideliu žingeidumu priimu visas gudrybes, kurias jis man išduoda. Tiesą pasakius, manau, kad man labai pasisekė.“

Jullien prisipažįsta, kad jai artimiausia JAV itin populiarus muzikos stilius, o kalbėdama apie ateitį ji nevengia minties, kad kažkada muzikuoti ims rimčiau.

„Kadangi esu iš Kanados, man arčiausiai širdies yra country muzika – šiuo metu bandau išmokti groti šio stiliaus dainas. Noriu pasigirti – manau, jau visai netrukus galėsiu sugroti pirmąją dainą nuo pradžių iki galo! Turiu prisipažinti, kad norėčiau ją ir sudainuoti, – kalba futbolininkė ir atskleidžia savo svajonę. – Vieną dieną norėčiau groti country grupėje, o galbūt ir kaip solo atlikėja. Tačiau pasilieku tai ateičiai – tam laikui, kai baigsiu futbolininkės karjerą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją