Šaltinių duomenimis, prie tyrimo jau prisijungė ir informacijos saugumu besirūpinanti įmonė, kuri 2014 metais užsiėmė kibernetinės atakos prieš „Sony Pictures Entertainment", skelbia newsru.com.

Šiuo metu specialistai yra susitelkę į žalos nustatymą. Ekspertų teigimu, galima daryti prielaidą, kad kanalui padaryta žala gali septyniskart viršyti žalą, kurią patyrė „Sony" atakos metu. Taip pat teigiama, kad be televizijos šou epizodų įsilaužėliai galėjo pasisavinti ir elektroninius laiškus, dokumentus, informaciją apie televizijos darbuotojus bei klientus.

Faktas, kad prie tyrimo prisijungė ir FTB, specialistai vadina itin reikšmingu. „Greičiausiai tai rodo, kad ši kibernetinė ataka gali turėti itin rimtų pasekmių", - pasakojo buvęs specialiųjų tarnybų specialistas Erikas Rasmussenas.

HBO žurnalistams paaiškino, kad tarnybos patvirtino įsilaužimo faktą, tačiau nuo tolimesnių komentarų susilaiko.

The Hollywood Reporter" duomenimis, ataka prieš televizijos kanalą įvyko liepos 27 dieną. Šaltiniai daro prielaidą, kad jai buvo ilgai ruošiamasi. Tačiau nusikaltėlių ketinimai ir tikslai iki šiol išlieka neaiškūs. Praėjus dviems dienoms po atakos valdyba darbuotojams išplatino informaciją apie tai, kad įvyko įsilaužimas į informacinę sistemą. Tačiau suteikus informaciją apie saugumą naudojantis elektroniniu paštu, situacija detalizuojama nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)