„Sex guru“ – tai teatro komedija suaugusiems. Tačiau provokuoja ne tik komedijos tema. Prieš pandemiją pagrindinį vaidmenį šiame šou atliko Algis Ramanauskas-Greitai. Šiemet spektaklis vėl pradėtas rodyti, o jo žvaigžde tapo Justinas Jankevičius.

„Man pasidarė įdomu, ar išsipirkta licencija. Paaiškėjo, kad jos nupirkta nebuvo. Licencijos turėtojas, žmogus, kuris pats atlieka šią pjesę scenoje, kurią aš pats pirkau 2016-2019 metais, jis yra mano draugas, austras”, - sako A. Ramanauskas.

Rodyti spektaklį be licencijos – autoriaus teisių pažeidimas.

„Čia tiesiog yra baudžiavinis žemos klasės žmonių taupymas. Aišku, nesinori dalintis pinigais, bet ar gražu vogti? Va, kame klausimas“, - sako A. Ramanauskas ir teigia turintis įrodymų, jog „Domino“ teatre tai – ne vienintelis atvejis, kai spektakliai rodomi visai neturint licencijos arba nepratęsus jos galiojimo termino.

„Aš pakapsčiau ten giliau tada ir sužinojau, kad tą pjesę, kurią aš pats esu išvertęs, ji vadinas „Dviejų smegenų istorija“, ją atlieka Lina Rastokaitė ir Sakalas Uždavinys, ji yra vogta. Aš turiu to įrodymus. Yra autorius, amerikietis, jis nėra labai laimingas, švelniai tariant“, - sako pašnekovas.

LNK Žinių žurnalistai susisiekė ir su „Domino“ teatro vadovu Egidijumi Baranausku, jis pasisiūlė pasidomėti situacija ir atsakyti į klausimus raštu.

„Aš kol kas nelabai galiu ką ir atsakyti, nes ne visai esu susipažinęs su kaltinimais ir jų girdėjęs, nelabai domėjęsis. Turėjau tik vienintelį pokalbį, tad negaliu komentuoti“, - sakė teatro vadovas.

A. Ramanauskas teigė tokio įžulumo nesitikėjęs: „Jis man, žmogui, kuris žino, kaip kas yra, aiškino išsijuosęs, kad „Sex guru“ – visiškai kitokia pjesė. Ir, kiek žinau, jis tą bandė aiškinti ir licencijos turėtojui“.

Vis tik, anot A. Ramanausko, situaciją suskubta taisyti. Jis spėja, kad suskambus pavojaus varpams, sutartis dėl licencijos gavimo buvo pasirašyta atbuline data.

Autorių teisių gynėjų, asociacijos LATGA, atstovų „Domino“ teatro elgesys nenustebino.

„Jie patys nesikreipė dėl sutarčių sudarymo, nors pagal įstatymą tai jų pareiga. Taip, būna, nepratęsia licencijų termino, ir kartais pasitaiko, kai laiku nesumoka autorinio atlyginimo“, - sako LATGA vadovė Laura Baškevičienė.

„Puikiai bendradarbiaujame visais klausimais, kurie siejasi su autorių teisių gynimo asociacija. Tai negaliu komentuoti, tame nematau kažkokios problemos“, - teigė teatro vadovas.