„Bedante princese“ vadinama moteris socialiniame tinkle „TikTok“ turi 2,1 mln. sekėjų. Nesunku suprasti, kodėl taip yra.

Iki 18 metų Alicia problemų dėl dantų neturėjo. Tačiau, kai ėmė lauktis pirmosios dukters, situacija smarkiai pasikeitė.


„Nėštumo metu mano dantys ėmė sparčiai gesti iš vidaus. Mano iltiniai dantys išlūžo ties dantenų linija per savaitę vienas po kito, – pasakojo moteris. – Pamenu, gulėjau savo kieme ir jaučiausi taip, tarsi mano gyvenimas būtų pasibaigęs. Galvojau, kad niekada nebūsiu gerbiama, niekada nebūsiu graži. Vyras gali mane palikti. Kai jis mane vedė, mano dantys buvo tobuli, o po metų aš jau nebeturėjau dalies dantų.“


Dantų būklė kiekvieno tolesnio nėštumo metu blogėjo, todėl Aliciai teko pakloti tūkstančius dolerių mėginant juos atkurti. Tačiau galiausiai, susilaukus ketvirtosios dukters, situacija pasiekė lūžio tašką.

„Prieš penkerius metus aš buvau maitinanti mama ir nesupratau, kodėl jaučiuosi taip prastai, – 2021-ųjų birželį instagrame rašė Alicia. – Augantis svoris. Migrena. Sausa oda. Slenkantys plaukai. Išnykęs lytinis potraukis. Mieguistumas. Depresinės nuotaikos. Noras smaližiauti. Emocionalumas. Išpampimas. Bėrimai. Nepatogumas. Nebeatpažinau savęs veidrodyje. Žindant ketvirtąjį ir paskutinįjį kūdikį, man išsivystė autoimuninė liga – Hašimoto tiroiditas. Tai paskatino daug problemų, ir mano dantys toliau byrėjo. Mano organizmas atrodė tiesiog išsekęs“.


Galiausiai, kai ėmė pūliuoti prieš dešimtmetį sudėti dantų tiltai ir karūnėlės, Alicia nusprendė, kad geriausias variantas jai bus išimamieji dantų protezai, tvirtinami ant įsriegtų implantų. Tada moteriai buvo vos 34-eri, rašo distractify.com.

„Mano patarimas: jeigu kyla dantų problemų, pamėginkite išsiaiškinti, iš kur jos atsirado. Kiti žmonės kartais būna nepajėgūs to suvokti, – dėstė Alicia. – Aš jaučiau, kad mano organizmui tiesiog sunku išgyventi nėštumą ir pogimdyvinį laikotarpį, jau nekalbant apie kitus dalykus. Nežinau, kodėl žmonėms taip sunku tą suvokti. Motinystė pareikalauja daugybės dalykų. Ne tik fizinių. Depresija – reali problema, dėl jos žmonės liaujasi bandę kažko siekti. Negalime gėdinti žmonių. Pakylėkime juos – pamatysite, kas tada nutiks.“


Atvira ir nuoširdi „bedantės princesės“ gyvenimo su protezais apžvalga socialiniuose tinkluose įkvėpė nesuskaičiuojamą daugybę kitų žmonių.

„Aš irgi turiu protezus ir negaliu pakęsti to, kaip blogai atrodau be jų. Kai matau, kokia savimi pasitikinti esi tu, pradedu jaustis žymai geriau. Ačiū“, – rašoma viename Alicios įrašo „TikTok“ komentare.


„Negalime savęs nekęsti, jei prisireikia protezų, ir visai nesvarbu, kokia to priežastis, – instagrame rašė Alicia. – Nėra jokio pagrindo gėdytis dėl to, kad sutvarkai kažką savo išvaizdoje, kas padeda gerinti gyvenimo kokybę. Mūsų vaikai nusipelno tėvų, kurie jiems šypsosi. Mes nusipelnome mylėti ir jaustis laimingi. Mes galime priimti tokius sprendimus ir paversti juos geriausiu dalyku, kurį padarėme dėl savęs.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)