A. Huston buvo nominuota Britų akademijos apdovanojimui už darbą Woody Alleno 1989 metų filme „Nusikaltimai ir prasižengimai“ („Crimes and Misdemeanors“) ir 1993 metų juostoje „Paslaptinga žmogžudystė Manhatane“ („Manhattan Murder Mystery“).

Tarp kitų jos vaidmenų labiausiai verta paminėti Mirtišę Adams iš „Adamsų šeimynėlės“ („The Addams Family“, 1991) ir „Adamsų šeimos vertybių“ („Addams Family Values“, 1993). Už abu vaidmenis aktorė buvo nominuota „Auksinio gaublio“ apdovanojimams. Taip pat ji vaidino vaikams skirtame 1990 metų filme „Raganos“ („The Witches“).

A. Huston gimė Kalifornijos mieste Santa Monikoje, režisieriaus bei aktoriaus Johno Hustono bei italų kilmės amerikietės balerinos ir modelio Enricos Somos šeimoje. A. Huston senelis iš tėvo pusės buvo Kanadoje gimęs aktorius Walteris Hustonas. Iš tėvo pusės A. Huston turi škotų, airių, anglų ir valų kraujo.

Didžiąją savo vaikystės dalį aktorė praleido Airijoje, tiksliau netoli Krouvelo miestelio Golvėjaus grafystėje, ir Anglijoje, kur lankė Holland Park mokyklą. Septintojo dešimtmečio pabaigoje ji pradėjo vaidinti nedidelius vaidmenis savo tėvo filmuose.

Savo kaip aktorės karjerą A. Huston pradėjo nuo mažų vaidmenų, kol 1969 metais sulaukė didesnio vaidmens juostoje „A Walk with Love and Death“, kurioje suvaidino šešiolikmetę kilmingą prancūzaitę Claudią. Tais pačiais metais jos mama, kuriai tuo metu buvo 39 metai, žuvo per automobilio avariją ir Anjelica persikėlė į Jungtines Amerikos Valstijas.

Čia kelerius metus dirbo modeliu.

A. Huston turi vyresnį brolį Tony ir jaunesnę netikrą seserį iš motinos pusės Allegrą, kurią ji vadina „Legs“, jaunesnį brolį iš tėvo pusės, kuris taip pat tapo aktoriumi, Danny Hustoną, ir vyresnį įbrolį Pablo. Ji yra serialo „Sausas įstatymas“ („Boardwalk Empire“) aktoriaus Jacko Hudsono teta.

1969 metais, būdama aštuoniolikos, A. Huston pradėjo susitikinėti su fotografu Bobu Richardsonu, kuris už ją buvo net 23 metais vyresnis. Jų santykiai truko beveik ketverius metus. 1973 metais aktorė susipažino su Jacku Nicholsonu ir jie nuo tada su pertraukomis gyveno iki 1990 metų, kai žiniasklaida pranešė, kad aktorius susilaukė atžalos su Rebecca Broussard.

Per vieną iš išsiskyrimų su J. Nicholsonu aštuntojo dešimtmečio pabaigoje A. Huston buvo neilgam užmezgusi santykius su Ryanu O'Nealu.

Iš viso jiedu drauge prabuvo 17 metų.

1992 metų gegužės 23 dieną A. Huston ištekėjo už skulptoriaus Roberto Grahamo. Pora gyveno Los Andžele pastatytame penkių aukštų name, kurį pats R. Grahamas sukūrė, iki jo mirties 2008 metų gruodžio 27 dieną. Sutuoktiniai vaikų neturėjo.

A. Huston šį namą 2010 metais bandė parduoti už 18 milijonų dolerių, tačiau iš pradžių jai nepavyko. 2012 metų rugsėjį „New York Post“ pranešė, kad A. Huston planuoja paversti savo namą privačiu visuomeniniu klubu. Buvo teigiama, kad aktorė už šį namą gavo 12 milijonų dolerių ir teisę dalyvauti čia įsikuriančio naujojo klubo patariamojoje taryboje.

2014 metų balandį A. Huston už 11,15 milijono dolerių šį namą pardavė.

A. Huston artimai draugavo su aktoriumi Gregory Pecku, kuris vaidino jos tėvo režisuotoje 1956 metų juostoje „Mobis Dikas“ („Moby Dick“). Abu jie pirmą kartą susitiko šios juostos filmavimo aikštelėje kai jai tebuvo ketveri, o G. Peckas vilkėjo kapitono Ahabo kostiumą. Po kelių dešimtmečių, jau po tėvo mirties, A. Huston atnaujino santykius su G. Pecku ir palaikė draugystę iki pat jo mirties.

A. Huston parašė memuarus – knyga turėjo būti 900 puslapių. Leidėjo reikalavimu ji buvo padalinta į du tomus.

Knygoje dėmesys sutelktas į tris aspektus, pirmasis – J. Nicholsonas buvo jai neištikimas. Jie buvo kartu beveik 17 metų, per tą laiką jis susilaukė vaiko su kita moterimi ir pasibjaurėtinai elgėsi su A. Huston.

Pasak aktorės, iš visų praėjusių metų perspektyvos ji gali „iš to pasijuokti“, nors prisiminimai apie kai kuriuos jo įžeidžiančius veiksmus jai vis dar kelia skausmą.

J. Nicholsono elgesys yra pavyzdinis, lyginant su dviejų kitų knygoje aprašomų vyrų. Vieną jų A. Huston linkusi atiduoti visuomenės teismui, o kitą – paradoksas – nori apginti. Knygoje taip pat trumpam pasirodo ir R. O’Nealas – ji pasakoja, kad po trumpų savitarpio santykių aštuntojo dešimtmečio pabaigoje jis jai smogė galva automobilių parkavimo aikštelėje.

„Jis į mane atsisuko, griebė už plaukų ir savo kaukolės viršutine dalimi trenkė man į kaktą, – rašo A. Huston. – Pamačiau žvaigždes ir susvyravau. Pusiau nematydama pabėgau nuo jo“.

Vėliau jis darkart pliaukštelėjo jai per veidą vonios kambaryje.

Aktorė anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)