Užgimė Kanados gatvėse

„Cirque du Soleil“ istorija prasidėjo dar 1984 metais Ba-Sent-Polo provincijoje, Kanadoje, kur grupelė gatvės akrobatų praeiviams demonstruodavo įvairiausius triukus: vaikščiojo kojukais, šoko, spjaudė ugnį, žongliravo ir grojo įvairiais instrumentais. Būtent tada Gajus Libertė (Guy Liberté), Gilsas Ste-Kro (Gilles Ste-Crox) ir keliems jų draugams šovė beprotiška idėja – suburti visiškai kitokią cirko trupę ir su ja gastroliuoti po pasaulį. Tą akimirką gimė „Cirque du Soleil“.

Pagerbtas Holivudo šlovės alėjoje

Didžiausio pasaulio cirko įkūrėjas ir režisierius Gajus Lalibertė, dėl savo kūrybos, yra gerai pažįstamas visame pasaulyje. Už pasiekimus G.Lalibertė yra apdovanotas vardine žvaigžde, kuri puikuojasi prestižinėje Holivudo šlovės alėjoje, Kalifornijoje.

Vienija 76 tautybių žmones

„Cirque du Soleil“ organizacijoje visame pasaulyje turi per 3600 darbuotojų, iš kurių apie 1000 yra artistai, akrobatai ir atlikėjai. Didžiausiame pasaulio cirke dirba žmonės net iš 76 valstybių, kalbantys 35 skirtingomis kalbomis. Tuo metu OVO šou trupę sudaro 100 žmonių, tarp kurių – 52 artistai, kilusių iš 25 šalių. Nuo 2009 metais Monrealyje vykusios OVO pasaulinės premjeros šį šou jau išvydo virš septynių milijonų žmonių 155-iuose miestuose, 26-iose šalyse.

Beveik pusė artistų – buvę sportininkai

Talentai iš viso pasaulio varžosi, kad taptų „Cirque du Soleil“ trupės nariu, o tai pasiekti yra didžiulis pripažinimas. Apie 40 proc. cirko artistų yra buvę profesionalūs sportininkai – gimnastai, pasaulio ir netgi olimpiniai čempionai. Šiems žmonėms cirkas yra ne tik meno forma, bet ir gyvenimo būdas, kuriuo jie išreiškia save.

Pavadinimą įkvėpė portugalų kalba

„Cirque du Soleil“ šou OVO pavadinimas portugalų kalba reiškia „kiaušinis“, o spektaklio režisierius ir kompozitorius yra iš Brazilijos. Kiaušinis puikiai atspindi pagrindinę spektaklio mintį: gyvybę ir gyvenimą, kurią kiaušinis simbolizuoja. Dėl šios priežasties, šou pradžioje žiūrovai ant scenos išvysta didžiulį kiaušinį, kuris yra beveik 7 metrų aukščio ir 8,5 metrų pločio.

Vienintelis šou apie vabzdžius

OVO yra pirmasis ir vienintelis „Cirque du Soleil“ šou, kuriame visi veikėjai yra vabzdžiai ir vabalai, taip pasakojant apie jų gyvenimą. Spektaklyje žiūrovai susipažįsta su daug įvairių vabzdžių rūšių – skėriais, drugiais, skarabėjais, blusomis, skirtingasparniais žirgeliais, įvairiomis skruzdelėmis, boružėmis, skirtingais vorais, musėmis, žiogais, tarakonais, uodais ir net termitais. Šou žiūrovai mėgaujasi įvairiais akrobatiniais pasirodymais, gražia muzika ir gėrisi kruopščiai pasiūtais kostiumais, kuriuos įkvėpė gamta.

„Cirque du Soleil“ birželio 8-11 dienomis mūsų sostinėje surengs penkis OVO pasirodymus per keturias dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)