Vaizdo įrašus jis pradėjo skelbti dar 2013-aisiais ir iš karto sulaukė kontroversiškų reakcijų dėl savo trapios išvaizdos. Visgi jos makiažo pamokos pritraukė ištikimų gerbėjų ratą, skelbia dailymail.co.uk.

Tiesa, toli gražu ne visi „YouTube“ naudotojai žiūrėjo jos videoklipus dėl makiažo patarimų – daugelį domino jos nerimą keliantis lieknumas. Neseniai paskelbusi naują vaizdo įrašą, E. Cooney vėl pakurstė diskusijas apie jos sveikatą, o internautai ėmė jos maldauti „kreiptis pagalbos“.

Žaibiškai išpopuliarėjęs vaizdo įrašas, peržiūrėtas daugiau nei 16,5 mln. kartų, buvo paskelbtas „TikTok“, instagrame ir tviteryje. Jame E. Cooney įsiamžino apsirengusi kaip barbė: vilkėjo dviejų dalių rožinį kostiumėlį, o jos galvą puošė šviesių plaukų perukas ir rožinė kaubojiška skrybėlė.

Deja, sekėjų dėmesį patraukė ne ryški apranga, o labai lieknas jutūberės kūnas. Socialinių tinklų naudotojai komentarų skiltyje maldavo E. Cooney kreiptis pagalbos ir tvirtino, kad jos būklė yra „graudi ir siaubinga“.

„Kodėl šiai labai sunkiai sergančiai moteriai leidžiama formuoti milijonų vaikų nuomonę? Jos paskyras reikia užblokuoti, o ją pačią – hospitalizuoti“, – parašė vienas naudotojas.

„Graudu ir siaubinga“, – pridūrė kitas.

„Kaip liūdna. Ji greitai mirs, jeigu nesikreips pagalbos. Siaubingas vaizdelis. Įdomu, kas per žmonės ją filmuoja ir dar palydi padrąsinančiais komentarais?“ – nusistebėjo trečias komentatorius.

„Jos išvaizda verčia sunerimti, tikiuosi, kad jai viskas gerai“, – parašė ketvirtas.

„Taip atrodyti negalima, o ji jau seniai tokia liesa. Stebiuosi, kad iki šiol nesikreipė pagalbos“, – pareiškė dar vienas internautas.

„Oi, kaip baisu. Užjaučiu“, – pareiškė kitas sekėjas.

„Ji beldžiasi į dangaus vartus. Viliuosi, kad kas nors jai padės. Meldžiuosi už jos sveikatą.“

„Stebiuosi, kaip ji apskritai dar pastovi ant kojų, ką jau kalbėti apie vaikščiojimą. Tikiuosi, jog ras sielos ramybę ir išsigydys anoreksiją.“

„Graudu žiūrėti. Ji ant mirties slenksčio. Netinkamas žmogus vaikams įkvėpti.“

2016 m. „YouTube“ naudotojai irgi ragino E. Cooney kreiptis pagalbos. Jie netgi sukūrė peticiją, siekdami, kad jos „YouTube“ paskyra būtų užblokuota, nes neva moteris propagavo nesveiką gyvenseną.

Tada ji išplatino pareiškimą: „Kai kurie žmonės tvirtina, kad darau blogą įtaką merginoms. Bet niekada neturėjau tokio tikslo . Nenoriu niekam pakenkti. Niekam neliepiau numesti svorio, pakeisti išvaizdos ar stengtis atrodyti taip, kaip aš.“

Daugiau nei 18 tūkst. žmonių portale Change.org pasirašė peticiją. Jie nori, kad E. Cooney „YouTube“ paskyra būtų laikinai užblokuota ir kad moteris kreiptųsi pagalbos į gydytojus.

„E. Cooney rimtai serga, jai reikia pagalbos. Demonstruodama savo liguistai liesą kūną, ji daro neigiamą įtaką savo žiūrovams“, – rašoma peticijoje.

„Galbūt ji ir neturi piktų kėslų, bet savo skelbiamais vaizdo įrašais ir nuotraukomis tikrai nepadeda anoreksija ar kitu valgymo sutrikimu sergančioms merginoms“, – pareiškė administratorė Lynn Cloud.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)