Skaudžiausia operacija vadinamos procedūros metu buvo ištempti jo kojų kaulai.

Yefersonui Cossio sudėtinga operacija buvo atlikta prieš tris mėnesius – jo kojos buvo sulaužytos, implantuoti specialūs magnetiniai strypai, kurie kelis mėnesius, valdant nuotoliniu pulteliu, tuos kaulus tempė.

Nors operacija iš tiesų nepigi – kainavo daugiau nei 175 tūkst. dolerių – plastikos chirurgai sako, kad pastaraisiais metais tokiai kančiai pasiryžusių vyrų skaičius padvigubėjo.

11 mln. sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“ turintis Y. Cossio, sako: „Man buvo atlikta pati skausmingiausia operacija visame pasaulyje. Ir ne tik pati skausmingiausia, bet pati brangiausia“.

Y.Cossio sako, kad gydymui išleido nuo 50 tūkst. dolerių iki 175 tūkst. dolerių.

Per laikotarpį nuo trijų iki keturių mėnesių po operacijos kojos kiekvieną dieną buvo ištemptos apie 1 milimetrą. Tam padėjo nuotolinio valdymo pultelis, veikiantis magnetus. Tokiu būdu strypus apauga naujas kaulas. Toliau laukia keli mėnesiais reabilitacijos, žmogus kone mokosi iš naujo judėti.

Gydytojai po tokių operacijų pacientams rekomenduoja vartoti kalcio papildus, padedančius kaulams gyti sparčiau. Po reabilitacijos atliekama dar viena operacija, kurios metu strypai išimami.

Niujorko miesto specialiųjų operacijų ligoninės duomenimis, 95 proc. tokių operacijų pavyksta. Ligoninės atstovai mini tik minimalias komplikacijas, tokias kaip randai ir sąnarių sustingimas, bei pabrėžia, kad sunkios komplikacijos pasitaiko labai retai.

Y.Cossio chirurgas pabrėžia, kad tokios operacijos dažniausiai atliekamos tais atvejais, kai viena koja yra trumpesnė arba pacientas netenka dalies galūnės dėl nelaimingo atsitikimo. Visgi vis dažniau vyrai renkasi kosmetines kojų ilginimo procedūras.

Iš dalies susidomėjimą tokiomis procedūromis lemia vyrų plastikos chirurgijos kaip tokios populiarėjimas. 2019 metais Amerikos plastikos chirurgų asociacija atskleidė, kad per tuos metus vyrams buvo atlikta 1,3 mln. kosmetinių procedūrų daugiau nei prieš metus, o augimas nuo 2000 iki 2018 metų sudarė 29 proc. Panašu, kad aukštesniems vyrams gyvenime atsiveria daugiau galimybių. 2020 metais atliktas tyrimas atskleidė, kad aukštesni žmonės įprastai gauna didesnes pajamas, turi geresnį išsilavinimą, lengviau susiranda antrą pusę ir sėkmingiau kuria ilgalaikius santykius.

Žemesnio ūgio vyrams prasčiau sekasi meilės reikalai. Praeitais metais paskelbtas ūgio ir heteroseksualių asmenų pasimatymų ryšio tyrimas (vykdytas Jungtinėse Valstijose, Kanadoje, Kuboje ir Norvegijoje) nustatė, kad vyrai dažniau renkasi žemesnes moteris, o štai moterims labiau patinka už jas aukštesni stipriosios lyties atstovai.

Y.Cossio sako, kad apie tokios operacijos galimybę sužinojo, nes turėjo bėdų dėl kojų, tačiau, kas tai per problema, nepatikslino.

„Prieš dvejus metus turėjau rimtų problemų su kojomis, nenoriu apie tai kalbėti, nes tai labai asmeniška. Ir vienas iš labiausiai mano gyvenimą pakeitusių sprendimų buvo kojų ilginimas. Pasidomėjau, susitikau su specialistais ir įsitikinau, kad taip, tokia procedūra atliekama“, – teigia jaunas vyras.

J. Cossio chirurgas sako, kad jau labai greitai jaunas vyras galės grįžti į normalų gyvenimą: vaikščioti, mankštintis, žaisti futbolą.

Operacijos rezultatais nuomonės formuotojas pasidalino per vaizdo įrašą, kuriame dalyvauja jo sesuo Cintia. Filmuodama brolį, ji klausia: „Kada spėjai taip užaugti? Stokis prie manęs“. Tada ji pasisuka į aukštesnį brolį ir nustemba: „Tu tikras milžinas“.

Sekėjai negailėjo kritikos jauno vyro sprendimui išleisti tiek daug pinigų operacijai. Kritikams jis atsakė: „O kodėl turėčiau ką nors slėpti?“.

Vienas komentatorius parašė: „Padidino ūgį ir padvigubino kvailumą, kaip apgailėtina“.

Mergina, vardu Luisa, parašė: „Dabar vaikščios dar labiau susikūprinęs“.

Sekėjas Fredas juokiasi: „Jis avi mamos arba sesers aukštakulnius ir tiek“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)